Romeo & Julia

Romeo & Julia
25 sep '24 t/m 27 sep '24
HNTJong / Het Nationale Theater / IRC / Noël Fischer

Een spectaculaire remake van Shakespeares beroemde verhaal over liefde, vriendschap en verraad. De 13-koppige topcast van acteurs en dansers met Vanja Rukavina (Romeo) & Soumaya Ahouaoui (Julia) vertelt het spetterende verhaal over hopeloze liefde en onmogelijke keuzes.

Duur nnb
Genre Theater, Dans
Taal Nederlands

In Gesprek vr 27 september

Romeo & Julia


In dit wereldberoemde toneelstuk vol familievetes met de vibe van een dark rave party stuwt dans het verhaal steeds verder voort. Wat als je grote liefde een pad kiest dat jij niet kunt volgen. Kan je dan nog aan het noodlot ontsnappen en een eigen leven opbouwen? De makers creëren een nieuw, eigentijds universum, geïnspireerd op de belangrijkste momenten uit Romeo & Julia.
-|-
Deze editie zit vol met streetdance van ‘golden boy’ choreograaf Shailesh Bahoran van Illusionary Rockaz Company. Geschreven door aanstormend auteurstalent Melissa Knollenburg en in regie van gerenommeerd regisseur Noël Fischer (Trojan Wars, QUEER PLANET).

Romeo & Julia van HNTJong, Het Nationale Theater en IRC. Te zien bij Internationaal Theater Amsterdam. Foto's door Bas de Brouwer.
Romeo & Julia van HNTJong, Het Nationale Theater en IRC. Te zien bij Internationaal Theater Amsterdam. Foto's door Bas de Brouwer.
Noël Fischer regisseert Romeo & Julia van HNTJong, Het Nationale Theater en IRC

Noël Fischer over Romeo & Julia

‘Worstelen met traditie, je eigen pad kiezen los van de verwachtingen van familie, grote emoties ervaren, niet toevallig is juist het verhaal van Romeo & Julia fantastisch materiaal. Naast Shakespeare zijn onze inspiratiebronnen ook streetdance en Bollywoodcultuur, waar ik een groot fan van ben.’
Romeo & Julia van HNTJong, Het Nationale Theater en IRC. Te zien bij Internationaal Theater Amsterdam

In Gesprek

Kom na de voorstelling meedenken, luisteren en napraten bij In Gesprek. We nodigen een gast uit om de thematiek van Romeo & Julia verder te onderzoeken en om ervaringen uit te wisselen. Als u nog vragen heeft, is dit het perfecte moment om ze te stellen. In Gesprek is gratis toegankelijk, begint kort na afloop van de voorstelling in één van onze foyers, wordt in het Nederlands gevoerd en duurt gemiddeld een half uur.

Credits


regie Noël Fischer
choreografie Shailesh Bahoran
tekst Melissa Knollenburg op basis van Shakespeare
dramaturgie Martine Manten
kostuumontwerp Carly Everaert
-|-
decorontwerp Thomas Rupert en Roos Veenkamp
acteurs Soumaya Ahouaoui, Vanja Rukavina, Rick Paul van Mulligen, Yamill Jones, Ayisha Siddiqi en Kharim Amier
dansers Noor Jayani, Herrold Anakotta, Ali Zanad, Tara Pula, Oliver Wagstaff en Tosca Knauf

MEER THEATER

Language NP Language no problem Amber Vineyard's Queer Cabaret: Pearl Dive Amber Vineyard Theater Amber Vineyard's Queer Cabaret: Pearl Dive
Sluiten Amber Vineyard's Queer Cabaret: Pearl Dive Amber Vineyard
01 aug '24
Na het grote succes van onze laatste Pearl Dive, waar de legendarische Moeder der Sirenen Amber Vineyard ITA in een rode zee veranderde, staan we te popelen om alle duikers uit te nodigen voor het volgende hoofdstuk.
Language NP Language no problem De wetten ITA Ensemble Theater De wetten
Sluiten De wetten ITA Ensemble / Eline Arbo
22 aug '24 t/m 01 sep '24
In haar debuutroman De wetten vertelt Connie Palmen het verhaal van een vrouw op zoek naar zichzelf. Zeven ontmoetingen met zeven mannen in zeven jaar tijd. We zien hoe ze op een spraakmakende manier het schrijverschap ingroeit en zingeving geeft aan haar leven dankzij en ondanks deze ontmoetingen.
Language NP Language no problem Julie ITA Ensemble Theater Julie
Sluiten Julie ITA ensemble / Rebecca Frecknall
25 aug '24 t/m 03 sep '24
De jonge Britse sterregisseur Rebecca Frecknall maakt een eigentijdse bewerking van het beroemde stuk van August Strindberg.
Language NP Language no problem Antigone in de Amazone NTGent / MST / Milo Rau Theater Antigone in de Amazone
Sluiten Antigone in de Amazone NTGent / MST / Milo Rau
05 sep '24
Milo Rau maakt een politieke Antigone voor de 21ste eeuw, samen met inheemse mensen, activisten en acteurs uit Brazilië en Europa. 
Language NP Language no problem Augustus: Oklahoma Toneelgroep Maastricht / Theateralliantie Theater Augustus: Oklahoma
Sluiten Augustus: Oklahoma Toneelgroep Maastricht / Theateralliantie
06 sep '24 t/m 07 sep '24
Augustus: Oklahoma speelt zich af op het platteland van de Amerikaanse staat Oklahoma, waarvan de oorspronkelijke bewoners ooit zijn verjaagd.
Language NP Language no problem Diarree is mijn lievelingskleur (8+) Theater Artemis / Studio Julian Hetzel theater-kind Diarree is mijn lievelingskleur (8+)
Sluiten Diarree is mijn lievelingskleur (8+) Theater Artemis / Studio Julian Hetzel
07 sep '24
Theater Artemis en Studio Julian Hetzel presenteren: een talentenshow voor mislukkingen. Wie faalt er als de beste? De kandidaten trekken alles uit de kast, in deze kak-voorstelling met een grote boodschap.
Language NP Language no problem Opening Night De Hoe Theater Opening Night
Sluiten Opening Night De Hoe
09 sep '24
Opening Night is een collectieve zoektocht naar een Nieuwe Emotionaliteit in een emotioneel verzadigde samenleving.
Language NP Language no problem Penthesilea ITA Ensemble Theater Penthesilea
Sluiten Penthesilea ITA Ensemble / Eline Arbo
10 sep '24 t/m 28 sep '24
‘Penthesilea is een verpletterende voorstelling en een nieuw hoogtepunt in Arbo’s oeuvre.’, aldus NRC ★★★★★. Regisseur Eline Arbo plaatst het eeuwenoude verhaal van Penthesilea en Achilles te midden van een rockconcert. Een muzikale ode aan de fatale liefde tussen deze twee grootheden.
Language NP Language no problem Schau Rundfunk Theater Schau
Sluiten Schau Rundfunk
10 sep '24
Na een uitverkochte tournee afgelopen seizoen is Rundfunk terug met Schau.
Language NP Language no problem A Case for the Existence of God Theater Rotterdam / Erik Whien Theater A Case for the Existence of God
Sluiten A Case for the Existence of God Theater Rotterdam / Erik Whien
11 sep '24 t/m 12 sep '24
Regisseur Erik Whien brengt met A Case for the Existence of God een hartroerend pleidooi voor hoop, zélfs wanneer alles verloren lijkt. In dit nieuwe stuk van de Amerikaanse toneelschrijver Samuel D. Hunter zien we een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee vaders ontstaan.
Language NP Language no problem Herfst Ryan Djojokarso Theater Herfst
Sluiten Herfst Ryan Djojokarso
13 sep '24 t/m 14 sep '24
Herfst is een cross-over in dans, (opera)zang, theater en beeld. Een visueel indrukwekkende voorstelling waarin afscheidsrituelen uit verschillende culturen samenkomen. 
Language NP Language no problem Haugtussa Nationaltheatret / Eline Arbo Theater Haugtussa
Sluiten Haugtussa Nationaltheatret / Eline Arbo
19 sep '24 t/m 20 sep '24
Het ensemble van Nationaltheatret in Oslo, waarin theater en muziek worden verweven, treedt op samen met mezzosopraan Adrian Angelico en pianiste Ingrid Andsnes.
Language NP Language no problem Romeo & Julia HNTJong / Het Nationale Theater / IRC / Noël Fischer theater-jongeren Romeo & Julia
Sluiten Romeo & Julia HNTJong / Het Nationale Theater / IRC / Noël Fischer
25 sep '24 t/m 27 sep '24
Een spectaculaire remake van Shakespeares beroemde verhaal over liefde, vriendschap en verraad. De 13-koppige topcast van acteurs en dansers met Vanja Rukavina (Romeo) & Soumaya Ahouaoui (Julia) vertelt het spetterende verhaal over hopeloze liefde en onmogelijke keuzes.
Language NP Language no problem De zaak Shell Anoek Nuyens & Rebekka de Wit Theater De zaak Shell
Sluiten De zaak Shell Anoek Nuyens & Rebekka de Wit
28 sep '24 t/m 29 sep '24
De zaak Shell laat geraffineerd zien dat de klimaatcrisis een verantwoordelijkheidscrisis is.
Language NP Language no problem Cliënt E. Busken
ITA Ensemble Theater Cliënt E. Busken
Sluiten Cliënt E. Busken ITA Ensemble / Maria Kraakman
02 okt '24 t/m 13 okt '24
Maria Kraakman debuteerde als regisseur bij ITA met Cliënt E. Busken, een monoloog gespeeld door Gijs Scholten van Aschat en muzikant Jip van den Dool. De tekst is gebaseerd op de laatste roman van Jeroen Brouwers.
Language NP Language no problem Duizend aanslagen op de Obama's Raymi Sambo Maakt Theater Duizend aanslagen op de Obama's
Sluiten Duizend aanslagen op de Obama's Raymi Sambo Maakt
04 okt '24 t/m 05 okt '24
Acht jaar na hun vertrek uit het Witte Huis zoeken Barack en Michelle Obama naar hun plek in de samenleving. In een wereld van extremisme en centrumrechts denken neemt hun relevantie en invloed af.
Language NP Language no problem Prima Facie ITA Ensemble Theater Prima Facie
Sluiten Prima Facie ITA Ensemble / Eline Arbo
04 okt '24 t/m 20 nov '24
Eline Arbo regisseert Maria Kraakman in het prijswinnende toneelstuk van auteur Suzie Miller. Deze snoeiharde monoloog maakte furore op West End en Broadway. Wereldwijd werden er tal van versies geproduceerd. Eline Arbo was de eerste die het stuk in Nederland op het toneel zette.
Language NP Language no problem De jaren ITA Ensemble Theater De jaren
Sluiten De jaren Het Nationale Theater / ITA Ensemble / Eline Arbo
09 okt '24 t/m 07 dec '24
'Niets minder dan theatrale magie. […] Een feestelijke taal- en acteerexplosie.' – De Nederlandse Toneeljury. Wegens groot succes komt De jaren terug!
Language NP Language no problem Giselle (8+) Toneelmakerij / DOX / Timothy de Gilde theater-familie Giselle (8+)
Sluiten Giselle (8+) Toneelmakerij / DOX / Timothy de Gilde
18 okt '24 t/m 29 dec '24
Stampend dans- en muziektheaterspektakel met de energie van de straat. Na eerdere successen presenteert de Toneelmakerij opnieuw een familievoorstelling voor de grote zaal, gebaseerd op een wereldberoemde klassieker.
Language NP Language no problem De (8+) Theater Artemis / hetpaleis / Het Zuidelijk Toneel / Jetse Batelaan theater-familie De (8+)
Sluiten De (8+) Theater Artemis / hetpaleis / Het Zuidelijk Toneel / Jetse Batelaan
24 okt '24 t/m 25 okt '24
Wat doe je met bijna niks als je altijd heel erg veel gewend bent? In deze nieuwe familievoorstelling van Jetse Batelaan zie je mensen, die eigenlijk nooit iets hebben moeten missen, langzaam alles kwijtraken. Alsof iets of iemand ze een les wil leren.
Language NP Language no problem Werken en dagen FC Bergman / Toneelhuis Theater Werken en dagen
Sluiten Werken en dagen FC Bergman / Toneelhuis
26 okt '24 t/m 27 okt '24
Waar FC Bergmans vorige productie The Sheep Song (2021) een lofzang was op de vrijheid van het individu en de maakbaarheid van het leven, is Werken en dagen een ware ode aan de onstuitbare kracht van de groep en de grenzeloze macht van de natuur.
Language NP Language no problem Brideshead Revisited De Warme Winkel Theater Brideshead Revisited
Sluiten Brideshead Revisited De Warme Winkel
30 okt '24 t/m 11 dec '24
Na het succesvolle Lady Chatterley’s Lover brengt De Warme Winkel opnieuw een Engelse literatuurklassieker naar het theater. Florian Myjer katapulteert samen met Abke Haring Brideshead Revisited, de roman en tv-serie met een cultstatus onder queers én conservatievelingen, de 21e eeuw in.
Language NP Language no problem Terug naar Prinsenplein Gershwin Bonevacia Theater Terug naar Prinsenplein
Sluiten Terug naar Prinsenplein Gershwin Bonevacia
31 okt '24
Een ode aan de onbevreesde ik. Gershwin Bonevacia gaat in Terug naar Prinsenplein op zoek naar zijn tienjarige zelf, ‘Gush’. 
Language NP Language no problem Weg met Eddy Bellegueule ITA Ensemble Theater Weg met Eddy Bellegueule
Sluiten Weg met Eddy Bellegueule ITA Ensemble / Eline Arbo
15 nov '24 t/m 01 dec '24
De autobiografische roman Weg met Eddy Bellegueule van Édouard Louis was in één klap een wereldwijd succes. Het boek vertelt zonder franje het levensverhaal van een homoseksuele jongen in een homofobe omgeving.
Language NP Language no problem Rexit! KVS / Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens Theater Rexit!
Sluiten Rexit! KVS / Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens
09 dec '24
Valentijn Dhaenens en Bruno Vanden Broecke kruipen samen onder het vel van de historische figuren Spaak en Leopold III. Voor je ogen worden iconen mensen zoals jij en ik.
Language NP Language no problem The Story of Travis Theater Rotterdam / Well Made Productions / Romana Vrede Theater The Story of Travis
Sluiten The Story of Travis Theater Rotterdam / Well Made Productions / Romana Vrede
18 dec '24 t/m 21 dec '24
The Story of Travis, dé theaterhit uit seizoen 22/23 komt terug! In een indrukwekkend familieverhaal kijkt de Amerikaanse Travis terug op zijn leven. Hoe is het om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden?
Language NP Language no problem John & Gena Wunderbaum / Theaterhaus Jena Theater John & Gena
Sluiten John & Gena Wunderbaum / Theaterhaus Jena
21 dec '24 t/m 22 dec '24
John & Gena is een anti-Hollywood-tragi-komedie geinspireerd op het leven en werk van het Amerikaanse filmmakers koppel John Cassavetes en Gena Rowlands.
Language NP Language no problem De dokter ITA Ensemble Theater De dokter
Sluiten De dokter ITA Ensemble / Robert Icke
05 jan '25 t/m 19 jan '25
De dokter werd voor het Nederlands Theaterfestival 2022 geselecteerd als een van de beste twaalf voorstellingen van het voorgaande seizoen. De actrices Janni Goslinga en Ilke Paddenburg werden genomineerd voor respectievelijk de Theo d’or en Colombina. 
Language NP Language no problem Giovanni's room ITA Ensemble Theater Giovanni's room
Sluiten Giovanni's room ITA Ensemble / Eline Arbo
15 jan '25 t/m 02 feb '25
David wacht er op de terugkeer van zijn verloofde Hella. Maar wanneer hij Giovanni ontmoet, een charismatische Italiaanse barman, raken de twee mannen verwikkeld in een intense affaire. Na drie maanden keert Davids verloofde terug en wordt hij gedwongen een keuze te maken.
Language NP Language no problem [ meeuw ] Toneelhuis / Olympique Dramatique / theater arsenaal Theater [ meeuw ]
Sluiten [ meeuw ] Toneelhuis / Olympique Dramatique / theater arsenaal
26 jan '25
In [ meeuw ] van Olympique Dramatique wordt voor het eerst een repertoiretekst in zijn geheel vertaald en gespeeld in Vlaamse Gebarentaal, door een gemengde cast van dove en horende toneelspelers.
Language NP Language no problem Perzen. Triomf van Empathie NTGent / Action Zoo Humain / Chokri Ben Chikha Theater Perzen. Triomf van Empathie
Sluiten Perzen. Triomf van Empathie NTGent / Action Zoo Humain / Chokri Ben Chikha
30 jan '25
In Perzen. Triomf van Empathie onderzoekt regisseur Chokri Ben Chikha het empathische vermogen van zes performers. Slagen ze erin om door de bril van een Griekse tragedie anders te kijken naar een decennialange uiterst gepolariseerde kwestie?
Language NP Language no problem Vogels
on Tour
ITA Ensemble Theater Vogels
Sluiten Vogels ITA Ensemble / Alize Zandwijk
12 feb '25 t/m 15 mrt '25
Vogels van de Canadees-Libanese schrijver Wajdi Mouawad is een familiedrama dat zich afspeelt te midden van de langdurige spanningen tussen Palestina en Israël en de verstrekkende gevolgen daarvan.
Language NP Language no problem Wie heeft mijn vader vermoord ITA Ensemble Theater Wie heeft mijn vader vermoord
Sluiten Wie heeft mijn vader vermoord ITA ensemble / Ivo van Hove
20 feb '25 t/m 02 mrt '25
‘Genadeloos en roerend portret.’ - de Volkskrant ★★★★

Ivo van Hove bewerkte Wie heeft mijn vader vermoord van de internationaal geprezen schrijver Édouard Louis. Van Hove maakte van het zeer uitgesproken boek een monoloog, speciaal voor Hans Kesting.
Language NP Language no problem de wand ITA Ensemble Theater de wand
Sluiten de wand ITA Ensemble / Eline Arbo
05 mrt '25 t/m 27 apr '25
Een vrouw van middelbare leeftijd stelt tijdens een weekend in een buitenhuis van vrienden vast dat ze op een ochtend helemaal alleen is. Ze trekt op onderzoek uit en stuit tijdens haar wandeling in de bergen op een ondoordringbare glazen wand die haar volledig isoleert van de rest van de wereld.
Language NP Language no problem Paradise Roulette jr. ITA Junior / Vainergill Thurnim & Evelien Kanters Theater Paradise Roulette jr.
Sluiten Paradise Roulette jr. ITA Junior / Vainergill Thurnim & Evelien Kanters
06 mrt '25 t/m 22 mrt '25
Paradise Roulette jr. is een opwindende dans- en theatervoorstelling die geïnspireerd is op de diepgaande thematiek van de voorstelling Giovanni's Room. Duik met ons mee in een wereld van identiteit, zelfacceptatie, relaties en de eeuwige zoektocht van de mens naar liefde en de ander.
Language NP Language no problem Return of the King Sadettin K. Theater Return of the King
Sluiten Return of the King Sadettin K.
08 mrt '25
Na het succes van CITIZEN K en Somedaymyprincewill.com werken meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz en regisseur Casper Vandeputte opnieuw samen. Hun nieuwste voorstelling Return of the King gaat over de remigratie van de gepensioneerde vader van Sadettin.