Sudden and Suspended

Sluiten

Sudden and Suspended

Nederlands Dans Theater 2

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Sudden and Suspended
Nederlands Dans Theater 2
1+ rang € 43,5 / 1e rang € 40,5 / 2e rang € 38 / 3e rang € 33 / 4e rang € 24,5/ 5e rang € 13

In Sudden and Suspended komen drie verschillende choreografische stemmen samen. Het NDT 2-programma presenteert de wereldpremière van Cluster van gastchoreograaf Edward Clug, markeert het begin van een nieuwe relatie met Tiffany Tregarthen en David Raymond, die Fathoms presenteren, en brengt Johan Ingers veelgeprezen IMPASSE terug op het toneel.

Aanvangstijd 19:30
Duur 110 minuten, incl. pauze
Locatie Grote Zaal  
Taal language no problem

In de voorstelling wordt kortstondig gebruik gemaakt van stroboscopische effecten.

© Rahi Rezvani

Edward Clug: Cluster

Clug creëerde zijn eerste werk voor NDT, mutual comfort, in 2015, dat tot lovende recensies leidde en zijn doorbraak in Nederland betekende. In al zijn werken toont de choreograaf Edward Clug (Roemenië) een poëtisch en dynamisch karakter in zijn choreografische taal, met een scherp oog voor detail, dat verfijnde, intieme en sensuele bewegingen creëert. Clugs première voor Sudden and Suspended, Cluster, is zijn vijfde creatie voor NDT, wat hem een terugkerende en welkome gastchoreograaf van het gezelschap maakt.

Tiffany Tregarthen & David Raymond: Fathoms

Het werk van Tiffany Tregarthen en David Raymond (Canada) kan beschreven worden als filmisch, de zwaartekracht tartend, en daagt de traditionele esthetiek en vormen van dans uit door middel van onderzoek, experiment en rigoureus vrij spel. Hun werk is wereldwijd opgevoerd en samen hebben de choreografen voor gezelschappen over de hele wereld gecreëerd.-|-In 2007 richtten Tregarthen en Raymond hun eigen dansgezelschap Out Innerspace op, dat werken maakt die het lichaam en de menselijke ervaring inzetten als onbeperkte bronnen voor ontdekking en betekenis. Voor Sudden and Suspended creëren de makers voor het eerst werk met de dansers van NDT 2: Fathoms.

© Rahi Rezvani

Johan Inger: IMPASSE

De choreografie van Johan Inger (Zweden) onderstreept een krachtig en gepassioneerd vocabulaire dat zich ontvouwt in speelse en lyrische passages die een kinesthetische verbinding creëren. Als voormalig danser van NDT maakte hij in 1995 zijn eerste werk voor het gezelschap, en hij was tussen 2009 en 2015 associate choreograaf. Inger creëert wereldwijd voor gezelschappen. Voor Sudden and Suspended brengen de NDT 2-dansers IMPASSE uit 2020 terug. Het werk bevraagt het vermogen om de wereld collectief in twijfel te trekken en om de kracht te vinden het opnieuw te verbeelden. Vloeiende bewegingen en sterke ritmes worden vertaald in momenten van hysterie en manische isolatie die voor een toenemend gevoel van urgentie zorgen.

In de pers

"De jonge dansers van NDT 2 zijn een bewegend kunstwerk van fabuleuze lichamen" ★★★★★ - de Volkskrant over Sudden and Suspended

“De wereldpremière van Zweed Johan Inger, getiteld Impasse, bezwijkt bijna onder de dansdrukte. Qua thema klopt dat: Inger vraagt aandacht voor verlies aan individualiteit door groepsdruk, maar pakt moralistisch uit. Impasse begint helder met drie onbezorgde dansers in naturelle kleren en typisch Scandinavische motoriek. Vanuit een huisdeur nemen zes in zwart geklede dansers hun bewegingsruimte over. Even laat het drietal zich verbluft opzij dwingen, om toch maar in zwart te assimileren. Zo’n overname herhaalt zich door een menigte carnavaleske types. Maar de tragiek van de overspoelde rust blijft op afstand en verdampt bijna in de hitsige extravagantie.” - de Volkskrant over IMPASSE-|-“De magie van de choreografie zit in de spanningslijn die van begin tot einde strak gespannen staat en zorgt voor een onvoorspelbaar karakter. […] Het is bloedstollend, schuurt, wringt en zorgt voor onrust, maar ook voor hilariteit.” - Leidsch Dagblad over IMPASSE

“De lijn tussen voortuitgang en achteruitgang is dun. Een eclectisch feest dat verschillende mensen bij elkaar brengt, kan zomaar uitmonden in een ruzie tussen twee kampen. En daar waar verschillende kunststromingen bij elkaar komen en iets nieuws ontstaat, kan dat ook zomaar een achteruitgang betekenen.” - Theaterkrant over IMPASSE

Ook interessant

Language NP Language no problem ZIEL Conny Janssen Danst Dans ZIEL
Sluiten ZIEL Conny Janssen Danst
01 apr '24 t/m 02 apr '24
Op zoek naar vrijheid, lichtheid en onverwachte ontmoetingen. Wat houdt ons tegen het leven te omarmen en de restricties die we onszelf en elkaar opleggen te doorbreken?
Language NP Language no problem The beauty of it all Nederlands Dans Theater 2 Dans The beauty of it all
Sluiten The beauty of it all Nederlands Dans Theater 2
03 apr '24 t/m 05 apr '24
The beauty of it all slaat de ultieme balans tussen het eren van de nalatenschap van Nederlands Dans Theater (NDT) en zijn rijke repertoire, en het creëren van ruimte voor nieuwe artistieke stemmen die het gezelschap van verrassende perspectieven voorzien.
Language NP Language no problem Assembly Hall Kidd Pivot / Crystal Pite & Jonathon Young Dans Assembly Hall
Sluiten Assembly Hall Kidd Pivot / Crystal Pite & Jonathon Young
22 apr '24 t/m 24 apr '24
Assembly hall is de nieuwste voorstelling van het Canadese gezelschap Kidd Pivot, opgericht door choreograaf Crystal Pite, viert in april haar Nederlandse première in ITA.
Language NP Language no problem WE, the EYES ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten Dans WE, the EYES
Sluiten WE, the EYES ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten
02 mei '24
WE, the EYES wil perspectieven ter discussie stellen in een maatschappij in crisis en claimt verandering.
Language NP Language no problem Hatched Ensemble Mamela Nyamza Dans Hatched Ensemble
Sluiten Hatched Ensemble Mamela Nyamza
20 mei '24 t/m 21 mei '24
HATCHED ENSEMBLE is de uitbreiding van Mamela Nyamza's originele en veelgeprezen solowerk HATCHED uit 2008, een autobiografisch werk waarin de choreografe reflecteerde op haar leven als moeder, lesbienne en kunstenaar.
Language NP Language no problem SPRING Introdans Dans SPRING
Sluiten SPRING Introdans
21 mei '24 t/m 22 mei '24
Om de lente én het leven te vieren, presenteert Introdans Spring, een programma dat zich concentreert rond het werk van Mauro Bigonzetti.
Language NP Language no problem Elements of Freestyle ISH Dance Collective Dans Elements of Freestyle
Sluiten Elements of Freestyle ISH Dance Collective
28 mei '24
Spectaculaire show met skate, freerunning en BMX waardoor je met een andere blik naar urban arts kijkt.
Language NP Language no problem Eu não sou só eu em mim Grupa Cena 11 Dans Eu não sou só eu em mim
Sluiten Eu não sou só eu em mim Grupa Cena 11
14 jun '24 t/m 16 jun '24
Een van de belangrijkste en gewaagdste dansgezelschappen van Brazilië brengt een energieke voorstelling waarin identiteit en uniciteit worden bevraagd en bevestigd door middel van dans, technologie en filosofie.
Language NP Language no problem The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble Dans The Romeo
Sluiten The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble
25 jun '24 t/m 27 jun '24
Stel je eens voor dat er één dans was voor iedereen, geïnspireerd op een wereld zoals die had kunnen zijn. Met The Romeo verbeeldt choreograaf Trajal Harrell deze dans voor alle mensen, ongeacht achtergrond, gender, karakter of stemming en van welke generatie dan ook.