Surpassing the beeline

Sluiten
Lieve Stad, 2023

Surpassing the beeline

Abhishek Thapar

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Surpassing the beeline
Abhishek Thapar

Surpassing the beeline duikt in de verhalen van de Amsterdamse expatgemeenschap. Verhalen van hen die emigranten zijn als ze hun thuis verlaten en elders immigranten worden; hun verleden, heden en gevoel van 'thuis' zijn volledig in elkaar vervlochten. De emigrant van het ene land, is de immigrant van het ander.

Festival Lieve Stad,
Locatie ITA - Grote zaal

Duur 90 minuten
Genre Theater
Taal Engels, geen boventiteling

Surpassing the beeline


Immigratiegeschiedenis, voornamelijk geschreven in de landen van aankomst, heeft zich meestal gericht op het problematische beleid en de ervaringen van binnenkomst, acceptatie, afwijzing en/of plaatsing van nieuwkomers, terwijl expats dit circus altijd omzeilen vanwege hun economische status.

Ontmoet uw stadsgenoot ‘de expat’ in een intieme omgeving, terwijl zij hun verhalen en favoriete gerecht met u delen. Kom met een lege maag, want er wordt een maaltijd uitgeserveerd tijdens de performance.
-|-
Tijdens de vorige editie van Frascati Issues: De (on)vertelde stad (november 2017) presenteerde Abhishek Thapar binnen Stadslab een eerste onderzoek naar de Indiase expatgemeenschap in Amsterdam. Surpassing the beeline is een verdere uitwerking hiervan.

De titel 'Surpassing the beeline' komt van het idee dat expats nooit een rechte lijn van A naar B bewandelen als het gaat om thuiskomst of het begrip ‘thuis’. Hun thuis is immers constant in beweging; voortdurend veranderend, verschuivend, schipperend.

Credits

concept & regie Abhishek Thapar
performance door Rinku Kalsy, Hilda Moucharrafieh, Vaishali Nanda, masharu, Sahil Sahni, YiLing Hung

A Frascati Productie

17 - 26 maart

Festival Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

Meer Lieve Stad,