The Callas (expo)

Sluiten
Brandhaarden 2024

The Callas (expo)

Onassis Stegi

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
The Callas (expo)
Onassis Stegi

Met The Dancing Riot Parade, een psychedelische betovering van een tentoonstelling over het verleden, het heden en de toekomst van de Griekse beeldende kunst- en muziekscene, neemt The Callas the Bookshop in ITA over.

Festival Brandhaarden
Locatie The Bookshop
Genre Expositie

Openingstijden:
ma 17:00 – 00:00
di – do 10:00 – 00:00
vr – za 10:00 – 01:00
zo 10:00 – 00:00

The Dancing Riot Parade


The Dancing Riot Parade
van The Callas omvat de popfolkborduursels, textiel en schilderijen van 'Working Class Madonna', de fragmentatie en de psychedelische patronen van East Beat, een oriëntaalse punkinstallatie die als een eindeloze stoep over de vloer kruipt en het hallucinogene Soft Kosmos van handgeborduurde wandtapijten die aan de muren hangen als gekke protestbanners of anti-vlaggen.
-|-
Over The Callas

The Callas is een artistiek collectief dat kunstwerken, films en muziek produceert, geïnitieerd door de broers Lakis en Aris Ionas. De Callassettes zijn niemand minder dan de vrouwen aan hun zijde: hun partners, medewerkers en vrienden. Hun omvangrijke, veelvormige oeuvre werd gepresenteerd in Athene, New York, Londen en Parijs. Eerder hebben ze samengewerkt met onder meer Lee Ranaldo (Sonic Youth) en Jim Sclavunos (Nick Cave and The Bad Seeds).

12e editie

Festival Brandhaarden

Brandhaarden is een internationaal theaterfestival, dat voorstellingen van opvallende theatermakers uit het buitenland naar Amsterdam haalt. Het festival biedt een uniek overzicht van één maker, huis, schrijver, regio of thema. In de voorgaande edities zetten we de schijnwerpers op regisseurs als Katie Mitchell, Milo Rau en het collectief Rimini Protokoll, schrijver Édouard Louis, de Zuid-Europese regio (Portugal, Spanje, Italië en Griekenland)  en stadstheaters als Münchner Kammerspiele, Volksbühne Berlin en Peter Brooks Théâtre des Bouffes du Nord.

ONTDEK BRANDHAARDEN 2024

Onassis Stegi

De Onassis Stegi in Athene, die fungeert als het middelpunt van de culturele activiteiten van de Onassis Foundation, moedigt het talent en de energie van lokale en internationale kunstenaars aan om te bloeien en brengt gesprekken op gang die als doel hebben de samenleving te schudden en vorm te geven. Onassis Stegi is een centrum van mondiale hedendaagse cultuur dat, via een reeks initiatieven en werken, de dialoog bevordert over democratie, sociale en ecologische rechtvaardigheid, rassen- en gendergelijkheid, en LHBTI+ rechten.

LEES MEER

(B)randprogramma: Moderne Mythen

Het (b)randprogramma van Brandhaarden 2024 staat in het teken van Moderne Mythen. Het is niet voor niets dat het woord mythe vandaag de dag twee betekenissen heeft: aan de ene kant duidt het op verhalen die een bepaalde wijsheid bevatten en spreken we met verwondering over wat we dan ‘mythologisch’ noemen, aan de andere kant gebruiken we het woord om te spreken over leugens en misvattingen. We nodigen het publiek uit om te reflecteren op de kracht van gedeelde verhalen, maar kijken samen ook kritisch naar hoe dit kan omslaan in wijdverspreide ideeën die niet per se waar zijn en zo kwetsbare gemeenschappen nog verder kunnen marginaliseren.

BEKIJK HET HELE PROGRAMMA

Meer Brandhaarden