Verdriet is het ding met veren

Verdriet is het ding met veren
28 sep '21 t/m 30 sep '21
Theater Rotterdam / Erik Whien

We missen onze moeder, we houden van onze vader, we zwaaien naar kraaien. Zo vreemd is dat niet.

Jacob Derwig en Erik Whien brengen een hartverscheurend boek naar het toneel. Verdriet is het ding met veren is de internationaal succesvolle debuutroman van de Londenaar Max Porter. Een ontroerend en poëtisch verhaal over een vader en zijn twee zoons, die achterblijven na de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Kort na het verlies worden de drie bezocht door een wrede, onvoorspelbare en zorgende Kraai. Hij pakt de vader, tilt hem op en zegt: ‘Ik ga pas weg als je me niet meer nodig hebt’.

Regisseur Erik Whien brengt hiermee één van zijn persoonlijke favorieten naar het theater. Jacob Derwig bewerkt het rauwe maar liefdevolle verhaal tot een indringende voorstelling, waarbij het helingsproces en de overgang naar een nieuwe realiteit centraal staan. Hoe ga je om met allesoverheersend verdriet? Hoe accepteer je dat niets meer vanzelfsprekend is?

-|-Verdriet is het ding met veren is een muzikale theatervoorstelling waarin de fijnzinnige, minimalistische stijl van Erik Whien samenkomt met de gloedvolle en aangrijpende teksten uit het boek. Acteurs Jacob Derwig, Jesse Mensah en Romijn Scholten brengen een groots verhaal over ouders en kinderen, onvoorwaardelijke liefde, rouw en een kraai.

Digital magazine

De pers over Verdriet is het ding met veren

‘Aangrijpende, gelaagde en energieke voorstelling’ - ★★★★★ Annette Embrechts, De Volkskrant

‘Verdriet is poetische denkoefening over chaotische rouw’ - ★★★★ Sander Janssens, NRC Handelsblad

‘Onweerstaanbare schwung in beeldend rouwproces’ - ★★★★★ Hanny Alkema, Trouw

‘Het stuk toon de rouw in ontroerende momenten, maar ook met humor en speelse lichtvoetigheid.’ - ★★★★ Esther Kleuver, De Telegraaf

‘Jacob Derwig indrukwekkend’ - ★★★★ Maurice Hoogendoorn, Nederlands Dagblad

Credits

regie Erik Whien
tekst Max Porter
vertaling Saskia van der Lingen
bewerking Jacob Derwig
dramaturgie Casper Vandeputte
spel Jacob Derwig, Jesse Mensah en Romijn Scholten
vormgeving Julian Maiwald
kostuums Rebekka Wörmann
muziek Thijs van Vuure

fotografie campagnebeeld Annaleen Louwes
scenefoto’s Sanne Peper

Met Coronatoegangsbewijs

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona(herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

LEES MEER