Wakatt

Sluiten

Wakatt

Faso Danse Théâtre / Münchner Kammerspiele / Serge Aimé Coulibaly

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Wakatt
Faso Danse Théâtre / Münchner Kammerspiele / Serge Aimé Coulibaly
1e rang € 35,5 / 2e rang € 33 / 3e rang € 22,5

Explore festival

Na het onderzoek naar een volksopstand (Nuit Blanche à Ouagadougou), na het verkennen van wat de inzet voor een betere wereld vraagt van het individu (Kalakuta Republik), na het in vraag stellen van onze minachtende blikken op migrerende volkeren aan de hand van enkele West-Afrikaanse oorsprongsmythes (Kirina); is WAKATT een reflectie op het tijdperk waarin we vandaag leven en de angst die hierin heerst.

Aanvangstijd: 20:00
Duur: 75 min
Locatie: Rabozaal  
Taal: Language No Problem


Met Artist Talk met Serge Aimé Coulibaly op 6 maart (voertaal: Nederlands)

In deze tijd waarin het nationalisme zowat overal in de wereld aan een opmars bezig is, start deze nieuwe creatie vanuit "de angst voor de ander". Hij die aankomt, hij die hier is, hij waarover ons gezegd wordt dat hij onze plaats, ons werk, ons huis zal innemen. Dat is wat bereikt wordt met populisme: het manipuleren van mensen.

WAKATT stelt vragen. Houdt hij dan niet van wat hij niet kent? Waar komt de angst vandaan die ervoor zorgt dat we ons zo naar binnen keren? Mensen die onschuldig lijken, kunnen plots ongelooflijk hard toeslaan. Onlangs hebben terroristen in Burkina Faso het hoofd van een dorp vermoord. -|-De vermeende daders waren Fulani, een etnische groep uit West-Afrika. Uit wraak en onder het mom van zelfverdediging, vielen de inwoners van het getroffen dorp een het naburig gelegen Fulani-dorp binnen en doodden er 210 mensen. Nochtans leefden deze gemeenschappen vreedzaam samen. De donkere kant van de mensheid tonen op scène, zou dat ons aanzetten om voor een andere toekomst te vechten?

Artist Talk: Serge Aimé Coulibaly
Artist Talk: Serge Aimé Coulibaly

Na de voorstelling op 6 maart

Artist Talk: Serge Aimé Coulibaly

In deze editie van ons nieuwe programma Artist Talks gaat onze moderator Carolien Borgers samen met het publiek, in gesprek met gerenommeerd regisseur Serge Aimé Coulibaly. Zittend in de salon, met een drankje in de hand, bespreken we in een gesprek van een uur zijn oeuvre, de werkwijze, fascinaties en wensen voor de toekomst en reflecteren we met elkaar op het theaterlandschap en welke rol Coulibaly inneemt.

De Artist Talk is gratis toegankelijk. U dient zich echter wel van tevoren aan te melden.

Meld u hier aan voor de artist talk
Wakatt - Faso Danse Theatre
Wakatt - Faso Danse Theatre

EXPLORE FESTIVAL

Het internationale Explore Festival is een samenwerking van tien Nederlandse theaters, waaronder Internationaal Theater Amsterdam. De makers die zijn uitgenodigd onderscheiden zich door hun unieke taal, waarbij waargebeurde verhalen, politieke of persoonlijke drijfveren als basis dienen voor theater dat tot in elke vezel urgent is.

Explore Festival is een voortzetting van de serie Get Lost/Ervaar Daar Hier, die in 2012 door het Fonds Podiumkunsten werd ontwikkeld, vanuit de behoefte aan meer (niet-westerse) internationale programmering.

Serge Aimé Coulibaly

PODCAST MET SERGE AIMÉ COULIBALY

In de serie 'Dit zijn de makers' van Chassé Theater sprak Annemijn Rijk met Serge Aimé Coulibaly over zijn werk en de voorstelling Wakatt. De podcast is te beluisteren via Spotify, Springcast en Google Podcasts, of beluister het gesprek hieronder.

LUISTER HIER DE PODCAST
Serge Aimé Coulibaly
Serge Aimé Coulibaly
Choreograaf
Serge Aimé Coulibaly

Serge Aimé is een danser-choreograaf uit Burkina Faso. Hij werd geboren in Bobo Dioulasso. Sedert 2002 werkt hij in Europa en een beetje overal ter wereld. Zijn Afrikaanse cultuur is de bron van zijn inspiratie en met zijn kunst wil hij een krachtige hedendaagse dans maken die begint vanuit het gevoel maar die ook reflectie en hoop in zich draagt.

Bekijk Profiel

concept & choreografie Serge Aimé Coulibaly
composities en muzikale leiding Magic Malik
van en met Marion Alzieu, Bibata Maiga, Jean-Robert Koudogbo Kiki, Antonia Naouele, Adonis Nebie, Jolie Ngemi, Sayouba Sigué, Snake, Ahmed Soura, Marco Labellarte
muzikanten Magic Malik Orchestra: Magic Malik (dwarsfluit), Maxime Zampieri (drums), Jean-Luc Lehr (bas)
dramaturgie Sara Vanderieck
assistent choreografie Sayouba Sigué
scenografie en kostuums Catherine Cosme
lichtontwerp Giacinto Caponio
stage manager Matisse De Groote
geluidstechniek Ralph M'Fah-Traoré
lichttechniek Herman Coulibaly
assistentie artistieke leiding Hanna El Fakir
productiemanager Laure Louvat
technische leiding TBA
artistiek raadgever Thomas Prédour
coördinatie Faso Danse Théâtre Lies Martens
communicatiemanager Faso Danse Théâtre Sandra Diris
productie Faso Danse Théâtre en Münchner Kammerspiele
coproductie Théâtre National Wallonie-Bruxelles (BE), La Biennale de la Danse Lyon (FR), Ruhrtriennale (DE), deSingel Antwerpen (BE), Kampnagel Hamburg (DE), Münchner Kammerspiele (DE)
spreiding Frans Brood Productions

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem Revisor Kidd Pivot / Crystal Pite & Jonathon Young Dans Revisor
Sluiten Revisor Kidd Pivot / Crystal Pite & Jonathon Young
Als choreografe Crystal Pite en theatermaker Jonathon Young samenwerken, zorgt dat voor theatraal vuurwerk dat lang blijft nazinderen. Na Betroffenheit, tijdens Julidans 2018 in Amsterdam te zien, nemen ze nu een vintage politieke komedie als uitgangspunt.
Language NP Language no problem STEFFA VET / Flamenco Biënnale / Susanne Marx Dans STEFFA
Sluiten STEFFA VET / Flamenco Biënnale / Susanne Marx
Manuel Liñán, die internationaal furore maakt met zijn prikkelende gender-overstijgende shows, verbeeldt in deze caleidoscopische voorstelling het roerige leven van een markante schippersdochter uit Groningen.
Language NP Language no problem Sudden and Suspended Nederlands Dans Theater 2 Dans Sudden and Suspended
Sluiten Sudden and Suspended Nederlands Dans Theater 2
Sudden and Suspended van NDT 2 brengt drie verschillende choreografische stemmen samen, stelt onze huidige wereld in vraag en probeert de kracht te vinden het opnieuw te verbeelden. Vloeiende bewegingen en sterke ritmes worden vertaald in momenten van hysterie...
Language NP Language no problem Traces left within Nederlands Dans Theater 1 Dans Traces left within
Sluiten Traces left within Nederlands Dans Theater 1
Traces left within presenteert de terugkeer van Jiří Kyliáns Toss of a Dice (2005) en twee nieuwe creaties van Marco Goecke en Marina Mascarell. Het NDT 1-programma wordt live begeleid door Het Balletorkest.
Language NP Language no problem Föld Krisztina de Châtel Dans Föld
Sluiten Föld Krisztina de Châtel
“Föld (Hongaars voor 'aarde') is een ware klassieker uit het rijke oeuvre van de Nederlands-Hongaarse choreografe Krisztina de Châtel.