We, the Shameless

Sluiten
Lieve Stad, 2023

We, the Shameless

ICK Dans Amsterdam

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
We, the Shameless
ICK Dans Amsterdam

We, the Shameless geeft ons een andere kijk op een solo. Twee verbonden lichamen hebben hun gezamenlijk ‘lichamelijk geheugen’, maar ook hun dubbele identiteit. Zonder gêne delen ze die tweespalt met het publiek.

Festival Lieve Stad,
Locatie Meervaart - Blauwe zaal

Duur 50 minuten
Genre Dans

We, the shameless


We, the Shameless
, is in opvolging van de succesvolle solo Shameless (2020, met Victor Callens) een blik vooruit met de inzichten en ervaringen uit het verleden. Geen gerecycled “repertoire kunstje” hier, maar de up-cycling van een schaamteloze blik op eerdere bevindingen.

Schaamteloos betekent hier: een ongebreidelde nieuwsgierigheid naar dat wat radicaal anders is. De twee performers smelten samen tot één collectief lichaam om vervolgens uiteen te vallen in twee verschillende gedaantes die uiteenlopende kanten van dezelfde persoonlijkheid laten zien.
-|-
…I feel, there are things that you may unlock or mechanisms that are activating other mechanisms in order to find an exit. But sometimes I open a door and there are plenty other doors…”

Credits


concept, choreografie Emio Greco, Pieter C. Scholten
co-creatie Victor Callens
dans Sixtine Biron en Jordaine Lincoln
geluid Pieter C. Scholten, Avishai Darash
licht Henk Danner, Maarten Heydra, Hugo van der Veldt
-|-
videofragment uit “Motivation” Bram Vreeswijk
videobewerking Bas de Brouwer, Hugo van der Veldt
kostuums Clifford Portier
productie ICK Dans Amsterdam

17 - 26 maart

Festival Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

Meer Lieve Stad,