Theater in seizoen 24/25

Language NP Language no problem Romeo & Julia HNTJong / Het Nationale Theater / IRC / Noël Fischer theater-jongeren Romeo & Julia
Sluiten Romeo & Julia HNTJong / Het Nationale Theater / IRC / Noël Fischer
25 sep '24 t/m 27 sep '24
Een spectaculaire remake van Shakespeares beroemde verhaal over liefde, vriendschap en verraad. De 13-koppige topcast van acteurs en dansers met Vanja Rukavina (Romeo) & Soumaya Ahouaoui (Julia) vertelt het spetterende verhaal over hopeloze liefde en onmogelijke keuzes.
Language NP Language no problem De zaak Shell Anoek Nuyens & Rebekka de Wit Theater De zaak Shell
Sluiten De zaak Shell Anoek Nuyens & Rebekka de Wit
28 sep '24 t/m 29 sep '24
De zaak Shell laat geraffineerd zien dat de klimaatcrisis een verantwoordelijkheidscrisis is.
Language NP Language no problem Duizend aanslagen op de Obama's Raymi Sambo Maakt Theater Duizend aanslagen op de Obama's
Sluiten Duizend aanslagen op de Obama's Raymi Sambo Maakt
04 okt '24 t/m 05 okt '24
Acht jaar na hun vertrek uit het Witte Huis zoeken Barack en Michelle Obama naar hun plek in de samenleving. In een wereld van extremisme en centrumrechts denken neemt hun relevantie en invloed af.
Language NP Language no problem De jaren ITA Ensemble Theater De jaren
Sluiten De jaren Het Nationale Theater / ITA Ensemble / Eline Arbo
09 okt '24 t/m 07 dec '24
'Niets minder dan theatrale magie. […] Een feestelijke taal- en acteerexplosie.' – De Nederlandse Toneeljury. Wegens groot succes komt De jaren terug!
Language NP Language no problem Giselle (8+) Toneelmakerij / DOX / Timothy de Gilde theater-familie Giselle (8+)
Sluiten Giselle (8+) Toneelmakerij / DOX / Timothy de Gilde
18 okt '24 t/m 29 dec '24
Stampend dans- en muziektheaterspektakel met de energie van de straat. Na eerdere successen presenteert de Toneelmakerij opnieuw een familievoorstelling voor de grote zaal, gebaseerd op een wereldberoemde klassieker.
Language NP Language no problem De (8+) Theater Artemis / hetpaleis / Het Zuidelijk Toneel / Jetse Batelaan theater-familie De (8+)
Sluiten De (8+) Theater Artemis / hetpaleis / Het Zuidelijk Toneel / Jetse Batelaan
24 okt '24 t/m 25 okt '24
Wat doe je met bijna niks als je altijd heel erg veel gewend bent? In deze nieuwe familievoorstelling van Jetse Batelaan zie je mensen, die eigenlijk nooit iets hebben moeten missen, langzaam alles kwijtraken. Alsof iets of iemand ze een les wil leren.
Language NP Language no problem Werken en dagen FC Bergman / Toneelhuis Theater Werken en dagen
Sluiten Werken en dagen FC Bergman / Toneelhuis
26 okt '24 t/m 27 okt '24
Waar FC Bergmans vorige productie The Sheep Song (2021) een lofzang was op de vrijheid van het individu en de maakbaarheid van het leven, is Werken en dagen een ware ode aan de onstuitbare kracht van de groep en de grenzeloze macht van de natuur.
Language NP Language no problem Brideshead Revisited De Warme Winkel Theater Brideshead Revisited
Sluiten Brideshead Revisited De Warme Winkel
30 okt '24 t/m 11 dec '24
Na het succesvolle Lady Chatterley’s Lover brengt De Warme Winkel opnieuw een Engelse literatuurklassieker naar het theater. Florian Myjer katapulteert samen met Abke Haring Brideshead Revisited, de roman en tv-serie met een cultstatus onder queers én conservatievelingen, de 21e eeuw in.
Language NP Language no problem Terug naar Prinsenplein Gershwin Bonevacia Theater Terug naar Prinsenplein
Sluiten Terug naar Prinsenplein Gershwin Bonevacia
31 okt '24
Een ode aan de onbevreesde ik. Gershwin Bonevacia gaat in Terug naar Prinsenplein op zoek naar zijn tienjarige zelf, ‘Gush’. 
Language NP Language no problem High-Rise Orkater / KONVOOI / Belle van Heerikhuizen Muziektheater High-Rise
Sluiten High-Rise Orkater / KONVOOI / Belle van Heerikhuizen
12 nov '24 t/m 14 nov '24
Na succesvolle bewerkingen van de literatuurklassiekers ILIAS en De meester en Margarita waagt KONVOOI zich in deze nieuwste muziektheatervoorstelling aan de dystopische jaren zeventig roman High-Rise van J.G. Ballard.
Language NP Language no problem Stepping Stones Orkater / Geert Lageveen Muziektheater Stepping Stones
Sluiten Stepping Stones Orkater / Geert Lageveen
06 dec '24 t/m 08 dec '24
Na de succesvolle voorstellingen Woiski vs. Woiski en De Gliphoeve, presenteren Orkater en Bijlmer Parktheater de voorstelling Stepping Stones; het derde deel in het drieluik over de komst van Surinamers naar Nederland.
Language NP Language no problem Rexit! KVS / Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens Theater Rexit!
Sluiten Rexit! KVS / Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens
09 dec '24
Valentijn Dhaenens en Bruno Vanden Broecke kruipen samen onder het vel van de historische figuren Spaak en Leopold III. Voor je ogen worden iconen mensen zoals jij en ik.
Language NP Language no problem Renaissance Igone de Jongh Dans Renaissance
Sluiten Renaissance Igone de Jongh
10 dec '24 t/m 11 dec '24
Ontdek de betoverende wereld van Igone de Jongh en Merijn Rademaker in het nieuwe meesterwerk, Renaissance. Igone en Marijn brengen hun artistieke vrijheid op meesterlijke wijze tot uiting in vijf unieke choreografieën.
Language NP Language no problem Il Cimento dell’Armonia e dell’Inventione Rosas / A7LA5 / Anne Teresa de Keersmaeker / Radouan Mriziga Dans Il Cimento dell’Armonia e dell’Inventione
Sluiten Il Cimento dell’Armonia e dell’Inventione Rosas / A7LA5 / Anne Teresa de Keersmaeker / Radouan Mriziga
13 dec '24 t/m 14 dec '24
Voor Il Cimento dell’Armonia e dell’Inventione laten Anne Teresa De Keersmaeker en Radouan Mriziga zich inspireren door De vier jaargetijden van Antonio Vivaldi.
Language NP Language no problem The Story of Travis Theater Rotterdam / Well Made Productions / Romana Vrede Theater The Story of Travis
Sluiten The Story of Travis Theater Rotterdam / Well Made Productions / Romana Vrede
18 dec '24 t/m 21 dec '24
The Story of Travis, dé theaterhit uit seizoen 22/23 komt terug! In een indrukwekkend familieverhaal kijkt de Amerikaanse Travis terug op zijn leven. Hoe is het om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden?
Language NP Language no problem John & Gena Wunderbaum / Theaterhaus Jena Theater John & Gena
Sluiten John & Gena Wunderbaum / Theaterhaus Jena
21 dec '24 t/m 22 dec '24
John & Gena is een anti-Hollywood-tragi-komedie geinspireerd op het leven en werk van het Amerikaanse filmmakers koppel John Cassavetes en Gena Rowlands.
Language NP Language no problem [ meeuw ] Toneelhuis / Olympique Dramatique / theater arsenaal Theater [ meeuw ]
Sluiten [ meeuw ] Toneelhuis / Olympique Dramatique / theater arsenaal
26 jan '25
In [ meeuw ] van Olympique Dramatique wordt voor het eerst een repertoiretekst in zijn geheel vertaald en gespeeld in Vlaamse Gebarentaal, door een gemengde cast van dove en horende toneelspelers.
Language NP Language no problem Perzen. Triomf van Empathie NTGent / Action Zoo Humain / Chokri Ben Chikha Theater Perzen. Triomf van Empathie
Sluiten Perzen. Triomf van Empathie NTGent / Action Zoo Humain / Chokri Ben Chikha
30 jan '25
In Perzen. Triomf van Empathie onderzoekt regisseur Chokri Ben Chikha het empathische vermogen van zes performers. Slagen ze erin om door de bril van een Griekse tragedie anders te kijken naar een decennialange uiterst gepolariseerde kwestie?
Language NP Language no problem Paradise Roulette jr. ITA Junior / Vainergill Thurnim & Evelien Kanters Theater Paradise Roulette jr.
Sluiten Paradise Roulette jr. ITA Junior / Vainergill Thurnim & Evelien Kanters
06 mrt '25 t/m 22 mrt '25
Paradise Roulette jr. is een opwindende dans- en theatervoorstelling die geïnspireerd is op de diepgaande thematiek van de voorstelling Giovanni's Room. Duik met ons mee in een wereld van identiteit, zelfacceptatie, relaties en de eeuwige zoektocht van de mens naar liefde en de ander.
Language NP Language no problem Origin Scapino Ballet Rotterdam Dans Origin
Sluiten Origin Scapino Ballet Rotterdam
07 mrt '25
Origin wordt gemaakt door drie opkomende avant-garde dansmakers met een maatschappijkritische blik in hun werk. Een absurdistische satire en een zoektocht naar hoop in donkere tijden.
Language NP Language no problem Return of the King Sadettin K. Theater Return of the King
Sluiten Return of the King Sadettin K.
08 mrt '25
Na het succes van CITIZEN K en Somedaymyprincewill.com werken meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz en regisseur Casper Vandeputte opnieuw samen. Hun nieuwste voorstelling Return of the King gaat over de remigratie van de gepensioneerde vader van Sadettin.
Language NP Language no problem The Grief of Red Granny Toneelhuis / Gorges Ocloo Theater The Grief of Red Granny
Sluiten The Grief of Red Granny Toneelhuis / Gorges Ocloo
26 mrt '25
17 februari 1934. Koning Albert beklimt de Rocher du Bon Dieu in Marche-les-Dames en verongelukt. Terwijl naar verluidt twee miljoen Belgen de begrafenisstoet bijwonen, mag koningin Elisabeth volgens het protocol zelfs niet aanwezig zijn op de begrafenis van haar man.
Language NP Language no problem De mannen van Maria Anna Drijver Theater De mannen van Maria
Sluiten De mannen van Maria Anna Drijver
27 mrt '25
De mannen van Maria vertelt het waargebeurde verhaal van een vrouw die in een bikkelharde tijd zag wat haar mogelijkheden waren, haar eigen weg koos en deed wat geen enkele vrouw voor haar had gedaan.
Language NP Language no problem Hardkoor Theater Utrecht / Nederlands Kamerkoor / Holland Festival / Naomi Velissariou Muziektheater Hardkoor
Sluiten Hardkoor Theater Utrecht / Nederlands Kamerkoor / Holland Festival / Naomi Velissariou
01 apr '25 t/m 02 apr '25
HARDKOOR is een stand-up tragedy concert, een stream of self-consciousness op techno, triphop en koormuziek.
Language NP Language no problem De dood van Benny Simons Orkater / Shady El-Hamus Muziektheater De dood van Benny Simons
Sluiten De dood van Benny Simons Orkater / Shady El-Hamus
03 apr '25 t/m 04 apr '25
De dood van Benny Simons is naast een verhaal over de gevolgen van zinloos geweld, vooral een verhaal over een jongen die als oudste zoon zijn gezin koste wat het kost bij elkaar wil houden, zelfs na zijn dood. 
Language NP Language no problem Laat me leven Theater RAST / Saban Ol Theater Laat me leven
Sluiten Laat me leven Theater RAST / Saban Ol
05 apr '25 t/m 06 apr '25
Hoe radicale omstandigheden een jonge vrouw dwingen om de grootste offers te brengen voor haar persoonlijke vrijheid.
Language NP Language no problem NACHTWACHT NITE / Guy Weizman i.s.m. ITA Theater NACHTWACHT
Sluiten NACHTWACHT NITE / Guy Weizman i.s.m. ITA
10 apr '25 t/m 13 apr '25
Rik van den Bos, Guy Weizman en Roni Haver creëren opnieuw een wereld waarin de grote thema’s van deze tijd via moderne dans, nieuw gecomponeerde muziek en teksttheater onorthodox en zonder vrees op een waarachtige manier tegen het licht worden gehouden.
Language NP Language no problem Moeder Courage Het Nationale Theater / Liesbeth Coltof Theater Moeder Courage
Sluiten Moeder Courage Het Nationale Theater / Liesbeth Coltof
29 apr '25 t/m 30 apr '25
Een vrouw met de bijnaam Moeder Courage zet in oorlogstijd álles op het spel om met haar kinderen te overleven. We volgen haar reis te midden van chaos en conflict. Het Nationale Theater brengt met Moeder Courage een rauwe, hedendaagse, maar ook liefdevolle muziektheatervoorstelling.
Language NP Language no problem Hamlet Theater Rotterdam / Erik Whien Theater Hamlet
Sluiten Hamlet Theater Rotterdam / Erik Whien
02 mei '25 t/m 03 mei '25
Shakespeares klassieker met Jacob Derwig en zijn zoon Roman.
Language NP Language no problem Mantike Bloom Boom Toneelhuis / Benjamin Abel Meirhaeghe Theater Mantike Bloom Boom
Sluiten Mantike Bloom Boom Toneelhuis / Benjamin Abel Meirhaeghe
03 mei '25
Mantike Bloom Boom pleit voor een veelvoud aan perspectieven en bindt de strijd aan met gelatenheid. Auteur Louise van den Eede schrijft de tekst voor de voorstelling. Geen doemdenken, geen conspiracy, maar bloeiende ideeën voor een nieuwe toekomst.
Language NP Language no problem Battlefield of Dreams Theater Utrecht / Floor Houwink ten Cate Theater Battlefield of Dreams
Sluiten Battlefield of Dreams Theater Utrecht / Floor Houwink ten Cate
09 mei '25 t/m 10 mei '25
Battlefield of Dreams is een nieuw transdisciplinair werk van Floor Houwink ten Cate en gaat over een van de grootste existentiële vragen van onze tijd: to reproduce or not to reproduce? De voorstelling gaat in het voorjaar van 2025 in première en tourt daarna langs theaters in het land.
Language NP Language no problem Hamlet Studio Antigone / Agaath Witteman Theater Hamlet
Sluiten Hamlet Studio Antigone / Agaath Witteman
13 mei '25
De essentie van Hamlet is een broedermoord, een thriller met als belangrijkste vraag ‘who dunit’? Maar studio_antigone_ ziet nog een andere ingang: de tragedie van de jeugd.
Language NP Language no problem Reigen re-Erected Het Zuidelijk Toneel / Sarah Moeremans Theater Reigen re-Erected
Sluiten Reigen re-Erected Het Zuidelijk Toneel / Sarah Moeremans
18 mei '25 t/m 19 mei '25
Na het succes van Mission Molière en Crashtest Ibsen brengt Het Zuidelijk Toneel Reigen re-Erected. In deze versie belichten regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht op humoristische wijze de mysterieuze en kwetsbare hoeken van lust en liefde in onze tijd.
Language NP Language no problem Queen of Disco Rightaboutnow Inc. Muziektheater Queen of Disco
Sluiten Queen of Disco Rightaboutnow Inc.
24 mei '25 t/m 25 mei '25
Winnaar Toneelschrijfprijs 2023, wegens succes in reprise! QUEEN OF DISCO is een muziektheatervoorstelling over de onweerstaanbare opkomst, de tragische ondergang en onvermijdbare wedergeboorte van disco, belichaamd door disco-icoon en flamboyante LGBTQ-activist SYLVESTER.  
Language NP Language no problem Anna Karènina Teatre Nacional de Catalunya / Carme Portaceli Theater Anna Karènina
Sluiten Anna Karènina Teatre Nacional de Catalunya / Carme Portaceli
29 mei '25 t/m 31 mei '25
Anna wordt verliefd, en precies op dat moment, als een voorgevoel dat ze waarneemt, hangt de dood als een donkere wolk boven het hele toneelstuk. Ze besluit niet langer over zich heen te laten lopen: alles is een leugen, alles is bedrog, alles is onecht, alles is kwaad.