Learn how to think, work and play like a futurist

Sluiten
Nederlands Theater Festival

Learn how to think, work and play like a futurist

Anne Lise Kjaer / Nederlands Theater Festival

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Learn how to think, work and play like a futurist
Anne Lise Kjaer / Nederlands Theater Festival

Waarom nieuwsgierigheid en creativiteit tot een post-corona-renaissance zouden kunnen leiden.

Eindelijk zijn we op een punt gekomen dat we weer (voorzichtig) vooruit durven te kijken. Maar hoe ziet die toekomst er voor de kunsten uit? Hoe gaan we als sector om met de bedreigingen, maar ook (en misschien vooral): hoe maken we gebruik van alles dat we hebben geleerd en hoe pakken we de kansen die er ook zeker zullen zijn?

Deze lezing is onderdeel van het Nederlands Theater Festival. Van 2 t/m 12 september toont het festival de beste voorstellingen van afgelopen seizoen en laat het daarnaast succesvolle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van theater zien. Traditiegetrouw wordt het festival geopend met De Staat van het Theater en worden in het laatste weekend tijdens het Gala van het Nederlandse Theater de belangrijkste Toneelprijzen uitgereikt.

Start 15:00 uur
Duur 45 minuten, geen pauze
Zaal Rabozaal

We hebben geen kristallen bol om in de toekomst te kijken, maar om de nevelen rond de toekomst toch enigszins te doen verdampen hebben we misschien wel ‘the next best thing’. Speciaal voor de NTF pro dagen nodigde het Nederlands Theater Festival in samenwerking met Cultuurmarketing gerennomeerd futurist, ondernemer en auteur Anne Lise Kjaer uit om haar licht te laten schijnen op de toekomst van de kunsten. Anne Lise leert visionair denken aan een breed scala van industrieën en faciliteert een nieuw begrip van de mensen, de samenleving en het bedrijfsleven van morgen. Ze is een vaste mediacommentator over trends en was te zien op BBC , CNN en Aljazeera. In 2015 was ze een van de zeven topfuturisten van de Huffington Post met hun voorspellingen voor het volgende decennium in technologie. In 2020 noemde Forbes haar een van de 50 toonaangevende vrouwelijke futuristen die de toekomst vormgeven.

In haar talk onderzoekt Anne Lise waarom nieuwsgierigheid en creativiteit de sleutel vormen tot het navigeren door de toekomst: “Kunst weerspiegelt vaak wat er in de wereld gaande is. De kunstbiënnale van 2019 in Venetië was geen uitzondering. Het had als thema: “May You Live in Interesting Times”. -|-Was het een voorspelling van wat komen ging? Het Nordic Pavilion toonde de installatie: Weather Report: Forecasting Future – als hun antwoord. De Biënnale had heel goed de ondertitel kunnen hebben: 'A World in Crisis'.”

Kjaer Global
In 1988 richtte Anne Lise Kjaer Global op, een Trend Management & Ideas Consultancy die organisaties voorziet van inspirerende inzichten om hen te helpen trends te begrijpen en nieuw denken te stimuleren om te navigeren wat er gaat komen. In de loop der jaren heeft ze gewerkt met klanten zoals AMA, Amazon, BBC, Dell, Huawei, IKEA, OESO, UNICEF, Volvo, Wired en nog veel meer. Haar boek, The Trend Management Toolkit: A Practical Guide to the Future, werd gepubliceerd door Palgrave Macmillan Business (2014).

MET CORONATOEGANGSBEWIJS

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

Meer van het Nederlands Theater Festival

Language NP Language no problem Through the Grapevine not standing / Alexander Vantournhout Dans Through the Grapevine
Sluiten Through the Grapevine not standing / Alexander Vantournhout
Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen in een eigenzinnige pas-de-deux hun lichamen, ontdaan van elke franje. Met veel inspanning en concentratie zoeken de twee naar balans, evenwicht en harmonie zonder daarbij de humor te schuwen.
Language NP Language no problem Sea Wall Het Nationale Theater / Erik Whien Theater Sea Wall
Sluiten Sea Wall Het Nationale Theater / Erik Whien
Hoe leef je verder als het ergste is gebeurd? Sea Wall is een beklemmende monoloog geschreven door Simon Stephens.

"Overweldigend" - de Volkskrant ★★★★
Language NP Language no problem Laura H. Toneelgroep Oostpool / Nina Spijkers Theater Laura H.
Sluiten Laura H. Toneelgroep Oostpool / Nina Spijkers
Naar de gelijknamige bestseller van Thomas Rueb. De afstand tussen waar je staat en waar je naar kijkt, is bepalend voor wat je ziet