Through the Grapevine

Sluiten
Nederlands Theater Festival

Through the Grapevine

not standing / Alexander Vantournhout

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Through the Grapevine
not standing / Alexander Vantournhout
ticketprijzen: Rang 1: € 27,50 / Rang 2: € 25,00 / Rang 3: € 14,50

Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen in een eigenzinnige pas-de-deux hun lichamen, ontdaan van elke franje. Met veel inspanning en concentratie zoeken de twee naar balans, evenwicht en harmonie zonder daarbij de humor te schuwen. Het ononderbroken contact tussen de twee vormt de basismelodie van de voorstelling: een spel van aanraken en aangeraakt worden.

Deze voorstelling is onderdeel van het Nederlands Theater Festival. Van 2 t/m 12 september toont het festival de beste voorstellingen van afgelopen seizoen en laat het daarnaast succesvolle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van theater zien. Traditiegetrouw wordt het festival geopend met De Staat van het Theater en worden in het laatste weekend tijdens het Gala van het Nederlandse Theater de belangrijkste Toneelprijzen uitgereikt.

Aanvangstijd 20:30 uur
Zaal Rabozaal
Language no problem

Grensverleggend

“Alexander Vantournhout: het circus praat erover, net als de dans,” schreef Le Monde al. De zevende voorstelling van Alexander Vantournhout, is na La Rose en Céramique (2018) en Raphael (2017) zijn eerste échte duet en bouwt qua thematiek tot op zekere hoogte verder op ANECKXANDER (2015). Het lichaam wordt opnieuw gepresenteerd in een zeer pure vorm en de voorstelling focust verder op het creatief, kinetisch potentieel van fysieke limitaties, een thematiek die als rode draad doorheen zijn oeuvre terug te vinden is. Na de locatievoorstelling SCREWS (2017) duikt Alexander opnieuw de theaterzaal in, met partner in crime Axel Guérin, die we eerder zagen als één van de performers in Red Haired Men (2018).

Uit het juryrapport van het Vlaams Theaterfestival: “Net zoals in zijn vorige voorstellingen verlegt Vantournhout opnieuw op ingenieuze wijze zijn grenzen, in de zoektocht naar een nieuwe bewegingstaal tussen dans en acrobatie. Je kan alleen maar vol bewondering en concentratie toekijken.”

Uit de pers: “Zoals steeds is Vantournhouts werk zo ingenieus dat het onmogelijk te beschrijven valt. Je kan alleen maar vol bewondering en concentratie naar de fenomenale fysieke intelligentie kijken die hier wordt tentoongespreid. (...) Alexander Vantournhout bevestigt zijn reputatie als weergaloze lichaamsmagiër.” - De Standaard

MET CORONATOEGANGSBEWIJS

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona(herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

Credits

Concept & choreografie: Alexander Vantournhout
Performers: Axel Guérin & Alexander Vantournhout
Gecreëerd in samenwerking met: Emmi Väisänen & Axel Guérin
Componist: Andrea Belfi
Dramaturgie: Rudi Laermans
Lichtontwerp: Caroline Mathieu
Voorstel lichtontwerp: Harry Cole
Techniek: Rinus Samyn
Kostuums: Anne-Catherine Kunz
Concept scenografie: Bjorn Verlinde
Outside eye: Anneleen Keppens, Maria Ferreira Silva
Thanks to: Sébastien Hendrickx, Vera Tussing, Esse Vanderbruggen
Coproducenten: Kunstencentrum Vooruit, Gent (BE), PERPLX, Marke (BE), CENTQUATRE, Paris (FR), Cirque-théâtre Elbeuf (FR), Subsistances, Lyon (FR), Théâtre de la Ville de Luxembourg, Luxembourg (LU), MA scène nationale – Pays de Montbéliard (FR), Les Hivernales CDCN, Avignon (FR), Malpertuis, Tielt (BE), Theater Freiburg (DE), Théâtre des Quatre Saisons, Gradignan (FR), Théâtre de l’Arsenal, Val-de-Reuil (FR)

Meer van het Nederlands Theater Festival

Language NP Language no problem Laura H. Toneelgroep Oostpool / Nina Spijkers Theater Laura H.
Sluiten Laura H. Toneelgroep Oostpool / Nina Spijkers
Naar de gelijknamige bestseller van Thomas Rueb. De afstand tussen waar je staat en waar je naar kijkt, is bepalend voor wat je ziet
Language NP Language no problem Sea Wall Het Nationale Theater / Erik Whien Theater Sea Wall
Sluiten Sea Wall Het Nationale Theater / Erik Whien
Hoe leef je verder als het ergste is gebeurd? Sea Wall is een beklemmende monoloog geschreven door Simon Stephens.

"Overweldigend" - de Volkskrant ★★★★