Sea Wall

Sluiten
Nederlands Theater Festival

Sea Wall

Het Nationale Theater / Erik Whien

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Sea Wall
Het Nationale Theater / Erik Whien
1e rang € 20 / 2e rang € 17,50 / 3e rang € 15

Hoe leef je verder als het ergste is gebeurd? Sea Wall is een beklemmende monoloog geschreven door Simon Stephens.

"Overweldigend" - de Volkskrant ★★★★

Deze voorstelling is onderdeel van het Nederlands Theater Festival. Van 2 t/m 12 september toont het festival de beste voorstellingen van afgelopen seizoen en laat het daarnaast succesvolle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van theater zien. Traditiegetrouw wordt het festival geopend met De Staat van het Theater en worden in het laatste weekend tijdens het Gala van het Nederlandse Theater de belangrijkste Toneelprijzen uitgereikt.

aanvang 20.30 uur
duur 40 minuten, geen pauze
zaal Rabozaal
taal Engels, zonder boventiteling

Alex, een succesvol fotograaf, woont met vrouw en dochtertje in het hart van London. Regelmatig bezoeken zij haar vader aan de Franse Zuidkust. Hoewel ze in heel verschillende werelden leven krijgen Alex en zijn schoonvader een warme band. Ze voeren gesprekken over bier, fotografie en God. Maar dan gebeurt er iets onomkeerbaars… Met Sea Wall schreef Simon Stephens een beklemmende monoloog. Emmanuel Ohene Boafo - voor deze rol genomineerd voor de Louis d'Or - speelt de voorstelling in het Engels zonder boventiteling. De regie is in handen van Erik Whien.

Juryrapport - Officiële Juryselectie 2021

In Sea Wall maakt acteur Emmanuel Ohene Boafo van Het Nationale Theater een onpeilbaar verdriet invoelbaar. Hij speelt een man die door een wrede speling van het lot zijn dochter verliest, en op de brokstukken van zijn pijn en gemis hardop zoekt naar nieuw houvast Een moedige, haast ondoenlijke poging die door merg en been gaat. Sea Wall slaat diepe wonden maar blijft hints van hoop en liefde vinden.

MET CORONATOEGANGSBEWIJS

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

CREDITS

script
Simon Stephens
director
Erik Whien
performer
Emmanuel Ohene Boafo
dramaturg
Martine Manten
costumes
Lotte Goos

Meer van het Nederlands Theater Festival

Language NP Language no problem Laura H. Toneelgroep Oostpool / Nina Spijkers Theater Laura H.
Sluiten Laura H. Toneelgroep Oostpool / Nina Spijkers
Naar de gelijknamige bestseller van Thomas Rueb. De afstand tussen waar je staat en waar je naar kijkt, is bepalend voor wat je ziet
Language NP Language no problem Through the Grapevine not standing / Alexander Vantournhout Dans Through the Grapevine
Sluiten Through the Grapevine not standing / Alexander Vantournhout
Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen in een eigenzinnige pas-de-deux hun lichamen, ontdaan van elke franje. Met veel inspanning en concentratie zoeken de twee naar balans, evenwicht en harmonie zonder daarbij de humor te schuwen.