Tender Men

Sluiten
Julidans

Tender Men

Koen De Preter (BE)

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Tender Men
Koen De Preter (BE)
Tickets: €20,00

Tender Men boeit en verwart, treitert en triggert ergens op de grens tussen bro, bromance en romance.

Julidans EXTENDED
locatie Meervaart
aanvang 20.30 uur (zat 10-07), 16.00 uur (zon 11-07)
duur 60 minuten

kwetsbaarheid, ruwheid en tederheid

"Kunnen mannen zonder gevaar hand in hand lopen op straat? En kun je nog zacht zijn zonder aan zogenaamde mannelijkheid in te boeten? Koen De Preter laat zien dat dat toch kan. Dat doet hij samen met zijn dansers Souleymane Sanogo, Po-Nien Wang, Benoît Nieto Duran en Johhan Rosenberg. Ze zijn Afrikaans, Aziatisch en Europees. Homo en hetero. Ze komen uit hedendaagse dans, urban-dance, neoklassiek, gevechtsdansen. Teer en teder gaan ze met elkaar om, empathisch en tolerant. In trashy en cliché spektakelmomenten, maar ook in abstracte momenten, steeds speels en guitig. De tedere en tere dansers charmeren.", schreef Theaterkrant bij de première in oktober 2020.

-|-Tender Men werpt een licht op onze samenleving waarin we steeds banger zijn om elkaar aan te raken, en stelt de vraag hoe mannen met elkaar om zouden gaan in een wereld zonder homofobie. Tender Men gaat over de onbevreesdheid, schoonheid en poëzie van aanrakingen, maar ook over de chaos en de misverstanden die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. Vier mannen - met elk hun eigen dansachtergrond en identiteit - staan symbool voor kwetsbaarheid, ruwheid en tederheid.

Koen De Preter

Als danser stond de Vlaming Koen De Preter op de grote podia in voorstellingen van bijvoorbeeld Sasha Waltz en Raimund Hoghe. Als choreograaf timmert hij sinds zijn debuut in 2007 internationaal aan de weg. De Preter experimenteert met vormen en beweegt zich tussen verschillende danscircuits. Het zoeken naar een balans tussen abstractie en theatraliteit vormen samen met eclectische soundtracks een constante in zijn creaties. Internationale erkenning kreeg De Preter met We dance to forget (2007), een voorstelling die zeven jaar toerde in elf landen. Na intiemer werken als zijn solo DANCING (internationale première op Julidans) is het nu tijd voor een grotere voorstelling met een internationale cast.

Koen De Preter (BE) | © Bart Grietens
Koen De Preter (BE) | © Bart Grietens

Credits

choreografie en concept Koen De Preter
dans en choreografie Benoît Nieto Duran, Johhan Rosenberg, Po-Nien Wang, Souleymane Sanogo
dramaturgisch advies Nienke Reehorst
lichtontwerp Fudetani Ryoya
kostuums Atelier Marie Dries
techniek Eva Dermul
geluidsmontage Koen De Preter
fotografie Stanislav Dobak
zakelijke productieleiding Lenneke Rasschaert
spreiding Vincent Company
coproductie C-TAKT, DansBrabant, Perpodium
residenties KVS Brussel, Cultuurcentrum ccBe Berchem, de Warande Turnhout, Dommelhof Neerpelt, De Nieuwe Vorst Tilburg, De Grote Post Oostende, Kunstencentrum STUK Leuven
met steun van de Vlaamse Overheid, stad Antwerpen, de Taxshelter van de Belgische Federale Overheid en Cronos Invest

Voor deze voorstelling heeft u geen Corona-toegangsbewijs nodig

Bij activiteiten en voorstellingen voor kleine groepen zonder Coronatoegangsbewijs moet de 1,5 meter afstand gerespecteerd worden. Voor de voorstellingen in Theater Bellevue, Melkweg Upstairs, Podium Mozaïek, Bijlmer Parktheater, Meervaart en Vondelpark Openlucht Theater heeft u geen Coronatoegangsbewijs nodig.

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem Tremble Andreas Hannes (NL/GR) / Small House Productions Dans Tremble
Sluiten Tremble Andreas Hannes (NL/GR) / Small House Productions
Stedelijk Museum en Julidans presenteren samen een huppelvoorstelling van Andreas Hannes in de Schiphol Entree van het museum. Laat u niet misleiden door deze simpele kwalificatie. Er wordt inderdaad gehuppeld. Maar dat leidt tot onvermoede hoogten.
Language NP Language no problem OPUS Christos Papadopoulos / Leon & the Wolf (GR) Dans OPUS
Sluiten OPUS Christos Papadopoulos / Leon & the Wolf (GR)
OPUS is Die Kunst der Fuge van J.S. Bach zoals je die nog nooit hebt gezien. Ja, 'gezien' is hier het juiste woord. De makers groeven diep in de ritmes van de compositie en verbeelden die microscopisch precies.
Language NP Language no problem Making Dances - Dancing Replies Merce Cunningham (VS) & Mathilde Monnier (FR) & Martha Graham (US) & Tim Etchells (UK)/ Dance On Ensemble (DE) Dans Making Dances - Dancing Replies
Sluiten Making Dances - Dancing Replies Merce Cunningham (VS) & Mathilde Monnier (FR) & Martha Graham (US) & Tim Etchells (UK)/ Dance On Ensemble (DE)
Een brug tussen verleden en toekomst. 'Buitenbeentje' Mathilde Monnier creëert haar antwoord op Merce Cunninghams iconische werk Story.
Language NP Language no problem Ta(m)bu & Imprenta Junadry Leocaria (NL) / Korzo Producties Dans Ta(m)bu & Imprenta
Sluiten Ta(m)bu & Imprenta Junadry Leocaria (NL) / Korzo Producties
Opvallend talent maakt eerbetoon aan haar roots en aan de schoonheid van de verboden muziek en dans van Curaçao.