Wasted Skin

Sluiten

Wasted Skin

Uri Ivgi & Johan Greben

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Wasted Skin
Uri Ivgi & Johan Greben
1e rang € 29,5/ 2e rang € 27 / 3e rang € 16,5

Over het intense verlangen naar anderen, naar aanraking

Aangeraakt worden is een primaire levensbehoefte – je voelt dat je bestaat. Huidhonger, zo wordt de hunkering naar fysieke intimiteit ook wel genoemd. Juist nu, met het coronavirus is de onbevangenheid van lichamelijk contact aangetast. Wat doet dit met ons?

Aanvangstijd 19:30
Duur 70 min, exclusief pauze
Locatie Rabozaal  

In WASTED SKIN verbeelden de dansers de uitwerking van lichamelijke nabijheid en afstand op gevoel en gedrag. Het gaat over het willen terugveroveren van sociale en fysieke onbevangenheid.

We zien een toneelbeeld met zones van onbarmhartig licht en koesterende donkerte. De dansers proberen met rituele bewegingsreeksen de vervreemding en de onderlinge afstand te overbruggen. Instinctief worden ze aangetrokken tot de warmte van de huid van een ander. -|-Ze dansen voor hun leven en toch kan dan de veiligheid van de groep plotseling omslaan in acute dreiging.

De choreografie van dit nieuwe stuk viert de schoonheid en kracht van lichaamstaal. Met contrasterende delen die soms abrupt eindigen, dan weer plotseling beginnen, wordt het stuk opgebouwd. Ivgi&Greben vergroten het verlangen en de eenzaamheid uit met een grillige warm/koud mix – emotieloos, soms mechanisch – om deze gevoelens juist voor het publiek extra navoelbaar te maken.

Wasted Skin Ivgi&Greben
Wasted Skin Ivgi&Greben
Ivgi & Greben

Ivgi & Greben

Uri Ivgi en Johan Greben maken sinds 2003 dansvoorstellingen in binnen- en buitenland, met telkens andere dansers in telkens andere steden. Daar waar ze werkten werd hun kwaliteit onderkend en vielen ze regelmatig in de prijzen, bijvoorbeeld in Moskou waar ze de Golden Mask Award for Best Choreographer in Ballet/Contemporary Dance ontvingen. Nu is het moment daar om hun gehele artistieke oeuvre, hun engagement en hun internationale ervaring te laten landen in een eigen gezelschap op een vaste plek, in Leeuwarden.

Als makers beginnen Ivgi&Greben met deze avondvullende voorstelling een nieuwe fase in hun ontwikkeling. Zij werken met hun eigen nieuwe gezelschap en verbinden zich voor lange tijd met deze dansers. Als nieuw Fries gezelschap gevestigd in Leeuwarden kan Ivgi&Greben een eigen plaats in het Nederlandse dansveld veroveren en het publiek meenemen in de langjarige ontwikkeling van hun artistieke oeuvre.

Lees meer over Ivgi & Greben

Credits

Choreografie Uri Ivgi en Johan Greben | In samenwerking met de dansers Bettina Jurák, Christian Leveque, Coline Delgado, Daniel Flores Pardo, Fabrizio Di Franco, Gaspard Schmitt, Manon Adrianow, Noa van Tichel

Dramaturgie Judith Schoneveld
Muziekcompositie Tom Parkinson
Lichtontwerp Yaron Abulafia
Decorontwerp Arjen van der Zwaag
Kostuumontwerp Natasja Lansen
Techniek Mathijs van Loo

Productieleiding en publiciteit Janneke Vonk (met dank aan An de Wrede)
Zakelijke leiding Amarins Geveke
Vormgeving BW H

Met dank aan Provincie Fryslân | Gemeente Leeuwarden | Fonds Podiumkunsten | Stadsschouwburg De Harmonie

Met Coronatoegangsbewijs

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem Disappearance ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten Dans Disappearance
Sluiten Disappearance ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten
DISAPPEARANCE nodigt uit tot verdwijnen en er toch zijn. Een lofzang op de tussenruimte waar alles verdwijnt en verschijnt, waar lichamen verlangen naar een stem en stemmen verlangen naar een lichaam.
Language NP Language no problem Wakatt Faso Danse Théâtre / Münchner Kammerspiele / Serge Aimé Coulibaly Dans Wakatt
Sluiten Wakatt Faso Danse Théâtre / Münchner Kammerspiele / Serge Aimé Coulibaly
In deze tijd waarin het nationalisme zowat overal in de wereld aan een opmars bezig is, start deze nieuwe creatie vanuit "de angst voor de ander". Hij die aankomt, hij die hier is, hij waarover ons gezegd wordt dat hij onze plaats, ons werk, ons huis zal innemen.
Language NP Language no problem Gardenia - 10 jaar later NTGent / les ballets C de la B / Alain Platel / Frank Van Laecke Theater Gardenia - 10 jaar later
Sluiten Gardenia - 10 jaar later NTGent / les ballets C de la B / Alain Platel / Frank Van Laecke
Gardenia daalt af in de woelige levens van negen opmerkelijke mensen. Het is een intiem relaas over hoop en gekoesterde of verloren illusies.
Language NP Language no problem Sudden and Suspended Nederlands Dans Theater 2 Dans Sudden and Suspended
Sluiten Sudden and Suspended Nederlands Dans Theater 2
Sudden and Suspended van NDT 2 brengt drie verschillende choreografische stemmen samen, stelt onze huidige wereld in vraag en probeert de kracht te vinden het opnieuw te verbeelden. Vloeiende bewegingen en sterke ritmes worden vertaald in momenten van hysterie...
Language NP Language no problem Traces left within Nederlands Dans Theater 1 Dans Traces left within
Sluiten Traces left within Nederlands Dans Theater 1
Traces left within presenteert de terugkeer van Jiří Kyliáns Toss of a Dice (2005) en twee nieuwe creaties van Marco Goecke en Marina Mascarell. Het NDT 1-programma wordt live begeleid door Het Balletorkest.
Language NP Language no problem STEFFA VET / Flamenco Biënnale / Susanne Marx Dans STEFFA
Sluiten STEFFA VET / Flamenco Biënnale / Susanne Marx
Manuel Liñán, die internationaal furore maakt met zijn prikkelende gender-overstijgende shows, verbeeldt in deze caleidoscopische voorstelling het roerige leven van een markante schippersdochter uit Groningen.