MBO

Bij ITA dagen we mbo-studenten uit om voorstellingen echt te ervaren, ervan te leren en kritisch te denken. Ons aanbod van voorstellingen, die aansluiten bij hun leefwereld, samen met voorbereidende workshops, vormt een boeiende aanvulling op het vak burgerschap. Zo kunnen ze zich bezighouden met actuele thema's die relevant zijn voor henzelf.

We zijn geïnteresseerd in een gesprek over hoe we kunnen inspelen op de behoeften van jouw leerlingen en hun opleidingen.

MBO

Voorstellingsbezoek

ITA biedt een scala aan toneel- en dansvoorstellingen die perfect aansluit bij de belevingswereld van jong publiek. Zowel eigen producties (ITA Junior en ITA Ensemble-voorstellingen) als boeiende en uitdagende theater- en dansprogramma's van nationale en internationale gezelschappen.

Elke voorstelling komt het best tot zijn recht wanneer studenten zich hierop voorbereiden, hetzij op school of bij ons in het theater. Tijdens workshops onderzoeken studenten hun eigen gedachten, patronen en handelen in relatie tot de thematiek van de voorstelling. Door deze persoonlijke verbinding met het onderwerp krijg je een andere kijk en vergroten we de impact van het theaterbezoek. Educatie & Interactie bespreekt graag samen met jou en je opleiding de wensen en stelt een programma op maat samen.

MEER INFORMATIE OF RESERVEREN? NEEM CONTACT OP

Paradise Roulette jr.

ITA junior

Ieder seizoen maakt ITA een voorstelling met en voor jongeren (15-21 jaar). Uitgangspunt is een thema uit een van onze ITA-voorstellingen in combinatie met een thema dat leeft onder jongeren uit de stad. Dit jaar wordt Paradise Roulette jr. gemaakt met als inspiratiebron de voorstelling Giovanni’s Room van ons ITA Ensemble in regie van Eline Arbo.

Paradise Roulette jr. is een opwindende dans- en theatervoorstelling. Duik met ons mee in een wereld van identiteit, zelfacceptatie, relaties en de eeuwige zoektocht van de mens naar liefde en de ander.

datum 6 – 22 mrt 2025 | locatie ITA | duur nnb | prijs incl. workshop 7,50 euro per leerling / excl. workshop 13 euro per leerling

RESERVEREN

ITA ENSEMBLE

Language NP Language no problem Penthesilea ITA Ensemble Theater Penthesilea
Sluiten Penthesilea ITA Ensemble / Eline Arbo
10 sep '24 t/m 28 sep '24
‘Penthesilea is een verpletterende voorstelling en een nieuw hoogtepunt in Arbo’s oeuvre.’, aldus NRC ★★★★★. Regisseur Eline Arbo plaatst het eeuwenoude verhaal van Penthesilea en Achilles te midden van een rockconcert. Een muzikale ode aan de fatale liefde tussen deze twee grootheden.
Language NP Language no problem Weg met Eddy Bellegueule ITA Ensemble Theater Weg met Eddy Bellegueule
Sluiten Weg met Eddy Bellegueule ITA Ensemble / Eline Arbo
15 nov '24 t/m 01 dec '24
De autobiografische roman Weg met Eddy Bellegueule van Édouard Louis was in één klap een wereldwijd succes. Het boek vertelt zonder franje het levensverhaal van een homoseksuele jongen in een homofobe omgeving.
Language NP Language no problem De dokter ITA Ensemble Theater De dokter
Sluiten De dokter ITA Ensemble / Robert Icke
05 jan '25 t/m 19 jan '25
De dokter werd voor het Nederlands Theaterfestival 2022 geselecteerd als een van de beste twaalf voorstellingen van het voorgaande seizoen. De actrices Janni Goslinga en Ilke Paddenburg werden genomineerd voor respectievelijk de Theo d’or en Colombina. 

THEATER

Language NP Language no problem Romeo & Julia HNTJong / Het Nationale Theater / IRC / Noël Fischer theater-jongeren Romeo & Julia
Sluiten Romeo & Julia HNTJong / Het Nationale Theater / IRC / Noël Fischer
25 sep '24 t/m 27 sep '24
Een spectaculaire remake van Shakespeares beroemde verhaal over liefde, vriendschap en verraad. De 13-koppige topcast van acteurs en dansers met Vanja Rukavina (Romeo) & Soumaya Ahouaoui (Julia) vertelt het spetterende verhaal over hopeloze liefde en onmogelijke keuzes.
Language NP Language no problem Duizend aanslagen op de Obama's Raymi Sambo Maakt Theater Duizend aanslagen op de Obama's
Sluiten Duizend aanslagen op de Obama's Raymi Sambo Maakt
04 okt '24 t/m 05 okt '24
Acht jaar na hun vertrek uit het Witte Huis zoeken Barack en Michelle Obama naar hun plek in de samenleving. In een wereld van extremisme en centrumrechts denken neemt hun relevantie en invloed af.
Language NP Language no problem Terug naar Prinsenplein Gershwin Bonevacia Theater Terug naar Prinsenplein
Sluiten Terug naar Prinsenplein Gershwin Bonevacia
31 okt '24
Een ode aan de onbevreesde ik. Gershwin Bonevacia gaat in Terug naar Prinsenplein op zoek naar zijn tienjarige zelf, ‘Gush’. 
Language NP Language no problem Stepping Stones Orkater / Geert Lageveen Muziektheater Stepping Stones
Sluiten Stepping Stones Orkater / Geert Lageveen
06 dec '24 t/m 08 dec '24
Na de succesvolle voorstellingen Woiski vs. Woiski en De Gliphoeve, presenteren Orkater en Bijlmer Parktheater de voorstelling Stepping Stones; het derde deel in het drieluik over de komst van Surinamers naar Nederland.
Language NP Language no problem The Story of Travis Theater Rotterdam / Well Made Productions / Romana Vrede Theater The Story of Travis
Sluiten The Story of Travis Theater Rotterdam / Well Made Productions / Romana Vrede
18 dec '24 t/m 21 dec '24
The Story of Travis, dé theaterhit uit seizoen 22/23 komt terug! In een indrukwekkend familieverhaal kijkt de Amerikaanse Travis terug op zijn leven. Hoe is het om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden?
Language NP Language no problem Paradise Roulette jr. ITA Junior / Vainergill Thurnim & Evelien Kanters Theater Paradise Roulette jr.
Sluiten Paradise Roulette jr. ITA Junior / Vainergill Thurnim & Evelien Kanters
06 mrt '25 t/m 22 mrt '25
Paradise Roulette jr. is een opwindende dans- en theatervoorstelling die geïnspireerd is op de diepgaande thematiek van de voorstelling Giovanni's Room. Duik met ons mee in een wereld van identiteit, zelfacceptatie, relaties en de eeuwige zoektocht van de mens naar liefde en de ander.
Language NP Language no problem De dood van Benny Simons Orkater / Shady El-Hamus Muziektheater De dood van Benny Simons
Sluiten De dood van Benny Simons Orkater / Shady El-Hamus
03 apr '25 t/m 04 apr '25
De dood van Benny Simons is naast een verhaal over de gevolgen van zinloos geweld, vooral een verhaal over een jongen die als oudste zoon zijn gezin koste wat het kost bij elkaar wil houden, zelfs na zijn dood. 
Language NP Language no problem Hamlet Studio Antigone / Agaath Witteman Theater Hamlet
Sluiten Hamlet Studio Antigone / Agaath Witteman
13 mei '25
De essentie van Hamlet is een broedermoord, een thriller met als belangrijkste vraag ‘who dunit’? Maar studio_antigone_ ziet nog een andere ingang: de tragedie van de jeugd.
Language NP Language no problem Hamlet Theater Rotterdam / Erik Whien Theater Hamlet
Sluiten Hamlet Theater Rotterdam / Erik Whien
02 mei '25 t/m 03 mei '25
Shakespeares klassieker met Jacob Derwig en zijn zoon Roman.

DANS

Language NP Language no problem Toban X_YUSUF_BOSS / Mohamed Yusuf Boss Dans Toban
Sluiten Toban X_YUSUF_BOSS / Mohamed Yusuf Boss
25 nov '24
TOBAN onthult de realiteit van ongelijkheid in een krachtige viering van dans en persoonlijke verhalen doordrenkt met expressie, verzet en ongeëvenaarde veerkracht.
Language NP Language no problem Faith Club Guy & Roni / Khalid Benghrib / HIIIT Dans Faith
Sluiten Faith Club Guy & Roni / Khalid Benghrib / HIIIT
22 dec '24
FAITH is na Islands of Empathy en Fortune de nieuwste voorstelling in The Human Odyssey serie welke je laat voelen dat geloof meer is dan alleen een persoonlijke overtuiging.
Language NP Language no problem Normality No More Conny Janssen Danst / Via Berlin / Ragazze kwartet Dans Normality No More
Sluiten Normality No More Conny Janssen Danst / Via Berlin / Ragazze kwartet
28 jan '25 t/m 29 jan '25
In Normality No More – een samensmelting van muziektheater, moderne dans en klassieke muziek – nemen drie topgezelschappen je mee in een neurodiverse belevingswereld. Grenzen vervagen tussen normaal en vreemd, neurotypisch en neurodivers, toeschouwer en deelnemer. Waar zit jij op het spectrum?
Language NP Language no problem Jams & Gems: On Tour The Ruggeds Dans Jams & Gems: On Tour
Sluiten Jams & Gems: On Tour The Ruggeds
04 mrt '25
Na het succes van GROOVE brengen The Ruggeds hun eigen festival naar het theater met een de gloednieuwe voorstelling Jams & Gems: On Tour. Verwacht een avond waar we beweging vieren, met meeslepende muziek, sensationele dans en zeldzaam mooie kunst op het podium.
Language NP Language no problem (Sur)Render Theater Rotterdam / Alida Dors Dans (Sur)Render
Sluiten (Sur)Render Theater Rotterdam / Alida Dors
30 mrt '25 t/m 31 mrt '25
In (Sur)Render gaat theatermaker en choreograaf Alida Dors op zoek naar een ‘nieuwe wij’. Door los te laten van dat wat veiligheid biedt, blijkt de reis door surrealistische landschappen van onze geest te leiden naar onverwachte bestemmingen.
Language NP Language no problem Mystic ICK Dans Amsterdam / Shailesh Bahoran Dans Mystic
Sluiten Mystic ICK Dans Amsterdam / Shailesh Bahoran
08 mei '25
Voortbouwend op zijn eerdere werken, zoals SHAKTI en AGHORI, waarin Indiase levensbeschouwing en Hindoestaanse cultuur de uitgangspunten vormen, zoekt Shailesh Bahoran in MYSTIC naar de universaliteit van het mystieke.

Ik wil wit zijn

Een korte solovoorstelling van actrice Femi van Elshuis, waarin zij onderzoekt wat haar ‘zwart zijn’ betekent. Zowel voor haarzelf als voor een buitenwereld, die steeds duwt en trekt aan een zelfbeeld dat tot rust wil komen. Na deze voorstelling volgt altijd een nagesprek met de leerlingen, zodat er ruimte is voor uitwisseling van ervaringen en het zoeken naar gedachten over hoe we met elkaar ‘de volgende stap’ kunnen zetten.

wanneer op aanvraag | duur 60 minuten (inclusief nagesprek) | kosten € 13 per student

Repetitie Parra jr.

duur: vanaf 2 uur | prijs: vanaf 200 euro (afhankelijk van de duur)

MAAK

MAAK zet studenten in beweging door ze onderzoek te laten doen, naar zichzelf en de wereld waarin zij leven. Tijdens een MAAK-workshop gaan we samen creëren, spelen, schrijven, filosoferen en bouwen. Alles draait om het vormgeven van bevindingen en het communiceren van deze bevindingen. Het gaat niet om het aanleren van technische vaardigheden, maar om persoonlijke ontwikkeling en ervaring. Een MAAK-workshop kan uitmonden in een eindpresentatie, maar kan ook een doorlopend onderzoek zijn. De kunstdocent van ITA fungeert als inspirator en begeleider van het creatieve proces van de studenten.

In het mbo past een MAAK-workshop perfect binnen het vak burgerschap, waarin alle verschillende dimensies aan bod kunnen komen. Het proces van denken als een kunstenaar stimuleert de kritische denkvaardigheden die burgerschap probeert te bevorderen. We staan klaar om te bespreken welke onderwerpen relevant zijn voor de groep waarmee je werkt. 

Inleidingen & nagesprekken

Het bezoek aan een voorstelling of contextprogramma bij ITA kan een mooie inleiding zijn op een vak of thema of een verbreding daarvan. Onze ensemblevoorstelling De dokter is een geweldige toneelavond, maar maakt ook thema’s als cancel culture, racisme, rolpatronen en medische ethiek invoelbaar. Zo zijn er meer voorstellingen die de onderwijsthema’s kunnen verrijken. Een inleiding en/of nagesprek bij een voorstelling geeft nog meer verdieping en maakt een avond theater helemaal rond.

Overhoop © Fabian Calis

Programma's op maat

Omdat kunsteducatie geen ‘vak’ is in vervolgonderwijs, kloppen gestandaardiseerde programma’s vaak niet. We gaan heel graag in gesprek over de manier waarop de inhoud van voorstellingen jouw onderwijs kan verrijken. Dat kan een losse workshop zijn of een serie maaksessies, waarin we met studenten werken en een thema verder uitdiepen. Ons gebouw is een inspirerende en verrassende werkomgeving, waarin nieuwe talenten ontdekt kunnen worden.  

Behind the scenes M!ndf#ck jr. © Simon Schoo

Stage lopen bij ITA

ITA is een grote organisatie met veel verschillende afdelingen die jaarlijks ruimte hebben voor stagiaires om hun talenten te ontwikkelen in een creatieve omgeving. Denk hierbij aan de volle breedte van het theaterbedrijf, van gebouwbeheer tot marketing en van publieksbegeleiding tot techniek. Wij stellen het op prijs als u studenten wilt wijzen op de mogelijkheid stage te lopen bij ITA.

CONTACT & RESERVEREN

ONS TEAM
Anne Lotte Heijink | Hoofd
Wilma Smilde | Projectleider
Benthe van Enk | medewerker
Rosa Fontein | medewerker
Diederik Imfeld | medewerker
Iris Pattiapon | medewerker
Joanne Purperhart | medewerker
Ayşe Nur Salli | medewerker

ITA heeft een team van ruim vijftig bevoegde kunstvakdocenten die op freelancebasis bij ITA werken.

RESERVEREN
Heeft u interesse in het bijwonen van een van onze voorstellingen of programma's met uw studenten? Of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op via educatie@ita.nl.

NEEM CONTACT OP