MBO

ITA-Academy daagt studenten in het mbo uit voorstellingen echt te gaan beleven. Ervan te leren. Kritische denkvaardigheden te ontwikkelen. Met voorstellingen die aansluiten bij hun belevingswereld en voorbereidende workshops is ons aanbod een interessante aanvulling op het vak burgerschap. Zo gaan ze aan de slag met actuele thema’s, dichtbij hun eigen belevingswereld.   

We gaan graag in gesprek over op welke manier we kunnen aansluiten bij jouw leerlingen en de opleidingen die ze volgen.

MBO

Voorstellingsbezoek

ITA heeft een selectie toneel- en dansvoorstellingen die aansluit bij de belevingswereld van jong publiek. Zowel eigen producties (ITA-jr. en ITA-ensemblevoorstellingen) als interessante en uitdagende theater- en dansprogrammering van (inter)nationale gezelschappen.  

Stuk voor stuk voorstellingen die maximaal tot hun recht komen als studenten zich hierop voorbereiden. Op school of bij ons in het theater. Tijdens workshops onderzoeken de studenten hun eigen gedachten, patronen en handelen gekoppeld aan de thematiek van een voorstelling. Door die persoonlijke verbinding met een onderwerp ga je anders kijken en vergroten we de impact van het bezoek. ITA-Academy bespreekt graag samen met jou en je opleiding de wensen en stelt een op maat gemaakt programma samen.  

MEER INFORMATIE OF RESERVEREN? NEEM CONTACT OP
Language NP Language no problem Unbreakable Lloyds company / Soweto Skeleton Movers dans-familie Unbreakable
Sluiten Unbreakable Lloyds company / Soweto Skeleton Movers
24 okt '23
Onvergetelijke voorstelling met persoonlijke verhalen van vijf pantsula dansers uit Soweto
Language NP Language no problem De plantage van onze voorouders Orkater / Geert Lageveen Muziektheater De plantage van onze voorouders
Sluiten De plantage van onze voorouders Orkater / Geert Lageveen
24 nov '23 t/m 25 nov '23
Muziektheater naar de bekroonde podcast van Maartje Duin en Peggy Bouva.
Language NP Language no problem medea
ITA–Ensemble Theater medea
Sluiten medea ITA-ensemble / Simon Stone
10 jan '24 t/m 20 jan '24
In zijn versie van Medea mengt Simon Stone de tragedie van Euripides met het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw die in de jaren negentig haar kinderen ombrengt.
Language NP Language no problem All is energy jr. ITA-junior / Wensley Piqué, Khouloud Zaher theater-jongeren All is energy jr.
Sluiten All is energy jr. ITA-junior / Wensley Piqué, Khouloud Zaher
28 mrt '24 t/m 13 apr '24
All is energy jr. is een onderzoek naar het vijfde meest onbekende natuurelement ETHER, met en door de volgende generatie strijders van het licht.
Language NP Language no problem HEAT Theater Rotterdam / Davy Pieters Theater HEAT
Sluiten HEAT Theater Rotterdam / Davy Pieters
18 apr '24 t/m 19 apr '24
In HEAT zoomt theatermaker Davy Pieters in op de invloed die klimaatverandering heeft op de onderlinge verhoudingen binnen een familie.

Ik wil wit zijn

Een korte solovoorstelling van actrice Femi van Elshuis, waarin zij onderzoekt wat haar ‘zwart zijn’ betekent. Zowel voor haarzelf als voor een buitenwereld, die steeds duwt en trekt aan een zelfbeeld dat tot rust wil komen. Na deze voorstelling volgt altijd een nagesprek met de leerlingen, zodat er ruimte is voor uitwisseling van ervaringen en het zoeken naar gedachten over hoe we met elkaar ‘de volgende stap’ kunnen zetten.

wanneer 20 t/m 22 sep 2023, 25 t/m 28 sep 2023 & 13 t/m 17 mei 2024 | duur 60 minuten (inclusief nagesprek) | kosten € 13 per student

Inleidingen & nagesprekken

Het bezoek aan een voorstelling of contextprogramma bij ITA kan een mooie inleiding zijn op een vak of thema of een verbreding daarvan. Onze ensemblevoorstelling De dokter is een geweldige toneelavond, maar maakt ook thema’s als cancel culture, racisme, rolpatronen en medische ethiek invoelbaar. Zo zijn er meer voorstellingen die de onderwijsthema’s kunnen verrijken. Een inleiding en/of nagesprek bij een voorstelling geeft nog meer verdieping en maakt een avond theater helemaal rond.

prijs: gratis

Burgerschap

In samenwerking met docenten burgerschap uit het mbo heeft ITA een speciaal educatieprogramma ontwikkeld, waarin alle vier dimensies van het vak burgerschap worden aangesneden. Het programma bestaat uit een videoserie waarin studenten van het ROC van Amsterdam hun leeftijdsgenoten uitdagen in challenges. De jonge presentatoren vertellen wat het burgerschapsthema in het dagelijkse leven voor hen betekent en geven de opdrachten. Door de eigen ervaring en de filosofische vragen hierover komt het thema dichterbij. 

LEES HIER MEER
Repetitie Parra jr.

duur: vanaf 2 uur | prijs: vanaf 200 euro (afhankelijk van de duur)

MAAK

MAAK zet studenten in beweging. Door ze onderzoek te laten doen naar zichzelf en de wereld waarin zij leven. Tijdens een MAAK-workshop gaan we samen maken, spelen, schrijven, filosoferen en bouwen. Alles wat nodig is om bevindingen die worden gedaan vorm te geven, zodat ze gestalte krijgen en met anderen kunnen communiceren. Het gaat niet om het aanleren van technische vaardigheden, maar om de persoonsvorming en de ervaring. Een MAAK-workshop kan eindigen in een eindpresentatie, maar mag ook een onderzoek blijven. De kunstdocent van ITA is inspirator en begeleider van het creatief proces van de studenten. 

In het mbo past een MAAK-workshop perfect binnen het vak burgerschap. Alle verschillende dimensies kun je in MAAK terug laten komen. In het proces van denken als een kunstenaar kom je ten diepste de kritische denkvaardigheid tegen die het vak burgerschap wil aanmoedigen. Wij gaan graag in gesprek over de groep waarmee jij werkt en welke onderwerpen daarin spelen.  

Overhoop © Fabian Calis

Programma's op maat

Omdat kunsteducatie geen ‘vak’ is in vervolgonderwijs, kloppen gestandaardiseerde programma’s vaak niet. We gaan heel graag in gesprek over de manier waarop de inhoud van voorstellingen jouw onderwijs kan verrijken. Dat kan een losse workshop zijn of een serie maaksessies, waarin we met studenten werken en een thema verder uitdiepen. Ons gebouw is een inspirerende en verrassende werkomgeving, waarin nieuwe talenten ontdekt kunnen worden.  

Behind the scenes M!ndf#ck jr. © Simon Schoo

Stage lopen bij ITA

ITA is een grote organisatie met veel verschillende afdelingen die jaarlijks ruimte hebben voor stagiaires om hun talenten te ontwikkelen in een creatieve omgeving. Denk hierbij aan de volle breedte van het theaterbedrijf, van gebouwbeheer tot marketing en van publieksbegeleiding tot techniek. Wij stellen het op prijs als u studenten wilt wijzen op de mogelijkheid stage te lopen bij ITA.

CONTACT & RESERVEREN

ONS TEAM
Anne Lotte Heijink | Hoofd ITA-Academy
Muriël Besemer | Artistiek coördinator ITA-Academy
Wilma Smilde | Projectleider ITA-Academy
Rosa Fontein | medewerker ITA-Academy
Diederik Imfeld | medewerker ITA-Academy
Evelien Kanters | medewerker ITA-Academy
Joanne Purperhart | medewerker ITA-Academy
Ayşe Nur Salli | medewerker ITA-Academy
Arjan Schoolderman | medewerker ITA-Academy
Lisa Stronks | medewerker ITA-Academy

ITA-Academy heeft een team van ruim vijftig bevoegde kunstvakdocenten die op freelancebasis bij ITA werken.

RESERVEREN
Heeft u interesse in het bijwonen van een van onze voorstellingen of programma's met uw studenten? Of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op via educatie@ita.nl.

NEEM CONTACT OP