MBO

ITA-Academy daagt studenten in het mbo uit voorstellingen echt te gaan beleven. Ervan te leren. Kritische denkvaardigheden te ontwikkelen. Met voorstellingen die aansluiten bij hun belevingswereld en voorbereidende workshops, is ons aanbod een interessante aanvulling op het vak Burgerschap. Zo gaan ze aan de slag met actuele thema’s, dicht bij hun eigen belevingswereld. Laat ons weten wat je wensen zijn, wij helpen je graag verder. 

Binnen ITA zijn er ook veel verschillende afdelingen waarop stagegelopen kan worden. Een kennismaking met het theaterbedrijf kan een leuke eerste stap zijn om ogen en mogelijkheden te openen.

MBO

Voorstellingsbezoek

ITA heeft een selectie toneel- en dansvoorstellingen die aansluiten bij de belevingswereld van jong publiek. Zowel eigen producties (ITA jr. en ITA-ensemble voorstellingen) als interessante en uitdagende theater- en dansprogrammering van gastgezelschappen. 

Stuk voor stuk voorstellingen die maximaal tot hun recht komen als studenten zich hierop voorbereiden. Op school of bij ons in het theater. Tijdens workshops onderzoeken de studenten hun eigen gedachten, patronen en handelen gekoppeld aan de thematiek van een voorstelling. Door die persoonlijke verbinding met een onderwerp ga je anders kijken en vergroten we de impact van het bezoek. ITA Academy bespreekt graag samen met jou en je opleiding de wensen en stelt een op maat gemaakt programma samen.

Bekijk hieronder de selectie van geschikte voorstellingen.

MEER INFORMATIE OF RESERVEREN? NEEM CONTACT OP
Language NP Language no problem Quake Theater Utrecht / DOX / Casper Vandeputte Theater Quake
Sluiten Quake Theater Utrecht / DOX / Casper Vandeputte
Een energieke, ontwapenende en muzikale theater- en dansvoorstelling over hoe het verleden in ons doorleeft.
Language NP Language no problem The Money Game jr. ITA-junior / Esmée Begemann / Ro, Rox, Roxy, Roxana Verwey theater-jongeren The Money Game jr.
Sluiten The Money Game jr. ITA-junior / Esmée Begemann / Ro, Rox, Roxy, Roxana Verwey
22 okt '22 t/m 08 apr '23
The Money Game jr. is een onderzoek naar de rol van optimisme en geld en hoe te protesteren als een crash in volle gang is.

The Money Game jr.

ITA jr.

Ieder seizoen maakt ITA een voorstelling met en voor jongeren (15 – 21 jaar). Als uitgangspunt kiezen we een thema uit een van onze voorstellingen of een thema dat leeft onder jongeren uit de stad. Dit jaar wordt The Money Game jr. gemaakt met als inspiratiebron de voorstelling de Lehman Trilogy van ons ITA-ensemble in regie van Ivo van Hove. The Money Game jr. is een onderzoek naar de rol van optimisme en geld en hoe te protesteren als een crash in volle gang is.

MEER INFORMATIE & RESERVEREN

Inleidingen & nagesprekken

Het bezoek aan een voorstelling of contextprogramma bij ITA kan een mooie inleiding zijn op een vak of thema of een verbreding daarvan. Onze ensemble voorstelling De Dokter is bijvoorbeeld een geweldige toneelavond, maar maakt ook thema’s als cancel culture, racisme, rolpatronen en medische ethiek invoelbaar. Zo zijn er vele voorbeelden van voorstellingen die uw onderwijsthema’s kunnen verrijken. Een inleiding en/of nagesprek bij een voorstelling geeft nog meer verdieping en maakt een avond theater helemaal rond.

Burgerschap

In samenwerking met docenten Burgerschap heeft ITA een speciaal educatieprogramma ontwikkeld voor het MBO, waarin alle vier dimensies van het vak Burgerschap worden aangesneden. Het programma bestaat uit een videoserie waarin studenten van het ROC van Amsterdam hun leeftijdsgenoten uitdagen in challenges.

De jonge presentatoren vertellen wat het burgerschapsthema in het dagelijkse leven voor hen betekent en geven de opdrachten. Door de eigen ervaring en de filosofische vragen hierover, komt het thema dichterbij.

LEES HIER MEER
Repetitie Parra jr.

MAAK

MAAK zet studenten in beweging. Door ze onderzoek te laten doen, naar zichzelf en de wereld waarin zij leven. Tijdens een MAAK-workshop gaan we samen maken, spelen, schrijven, filosoferen en bouwen. Alles wat nodig is om bevindingen die worden gedaan vorm te geven zodat ze gestalte krijgen en met anderen kunnen communiceren. Het gaat niet om het aanleren van technische vaardigheden, maar om de persoonsvorming en de ervaring. Een MAAK workshop kan eindigen in een eindpresentatie maar mag ook een onderzoek blijven. De kunstdocent van ITA is inspirator en begeleider van het creatief proces van de studenten zelf. 

In het MBO past een MAAK-workshop perfect binnen het vak burgerschap. Alle verschillende dimensies kun je in een MAAK terug laten komen. In het proces van ‘denken als een kunstenaar’ kom je ten diepste de kritische denkvaardigheid tegen die het vak burgerschap wil aanwakkeren. Wij gaan graag in gesprek over de groep waar u mee werkt en welke onderwerpen daarin spelen. 

Overhoop © Fabian Calis

Programma's op maat

Omdat kunsteducatie niet meer een ‘vak’ is in vervolgonderwijs is het moeilijk om gestandaardiseerde programma’s aan te bieden. Maar we gaan heel graag in gesprek over op welke manier inhoud van voorstellingen uw onderwijs kunnen verrijken. Dat kan in losse workshops zijn of een serie maaksessies waarin we met studenten werken en een thema verder uitdiepen. Ons gebouw is een inspirerende en verassende werkomgeving waarin nieuwe talenten ontdekt kunnen worden.

Behind the scenes M!ndf#ck jr. © Simon Schoo

Stage lopen bij ITA

ITA is een grote organisatie met veel verschillende afdelingen die jaarlijks ruimte hebben voor stagiaires om hun talenten te ontwikkelen in een creatieve omgeving. Denk hierbij aan de volle breedte van het theaterbedrijf, van gebouwbeheer tot marketing en van publieksbegeleiding tot techniek. Wij stellen het op prijs als u studenten wilt wijzen op de mogelijkheid stage te lopen bij ITA.

CONTACT & RESERVEREN

ONS TEAM
Muriël Besemer | Hoofd ITA-Academy
Anne Lotte Heijink | Zakelijk coördinator ITA-Academy
Wilma Smilde | Projectleider ITA-Academy
Lisa Stronks | Medewerker ITA-Academy
Rosa Fontein | Content ITA-Academy
Evelien Kanters | Medewerker ITA-Academy
Ayşe Nur Salli | Medewerker ITA-Academy Dans

RESERVEREN

Heeft u interesse in het bijwonen van een van onze voorstellingen of programma's met uw klas? Neem contact met ons op via educatie@ita.nl.

NEEM CONTACT OP