De Grote Kunstshow met Bas Kosters
De Grote Kunstshow met Bas Kosters
Voorstellingen
Bas Kosters, een van Nederlands meest eigenzinnige modekunstenaars, staat centraal in deze bijzondere editie van De Grote Kunstshow. In een anderhalf uur durende kijkshow worden zijn mode, tekeningen, poppen, wandkleden en andere hoogtepunten uit Kosters multidisciplinaire oeuvre theatraal tot leven gewekt. Met licht, muziek, monologen, theater en interviews worden de werken van een nieuwe ervaring voorzien en – vooral – de verhalen verteld die achter het werk schuilgaan. Genderidentiteit, schoonheidsidealen, overconsumptie, activisme, kwetsbaarheid en erotiek zijn de fascinaties van Bas Kosters – ideale ingrediënten voor een prikkelende Kunstshow.
Deze editie is een unieke kans voor wie theatraal wil kennismaken met Bas Kosters of de mens en drijfveren achter het werk beter willen leren kennen. Na afloop gaat de show naadloos over in een tentoonstelling op het podium, een kans om het werk van Kosters nog eens van dichtbij te aanschouwen.
De Grote Kunstshow
De Grote Kunstshow zet het klassieke museummodel op zijn kop. Je wandelt niet door witte museumzalen, maar krijgt als theatertoeschouwer kunst theatraal voorgeschoteld op het podium. ‘Fris, aantrekkelijk en vernieuwend’ schreef de Volkskrant over de eerste editie in 2013. De presentatie is in handen van de Vlaamse theatermaker Lucas de Man, bekend van AVROTROS’ Kunstuur. Hij betrekt het publiek bij de Kunstshow en prikkelt hen met onverwachte gedachten.-|- De Grote Kunstshow met Bas Kosters is een initiatief van Johan Idema, in samenwerking met Studio Bas Kosters. Deze editie wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, BNG Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds (afdelingen Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Brabant), K.F. Hein Fonds, Gemeente Den Haag, Het Boellaardfonds, Elise Mathilde Fonds en het Fentener van Vlissingen Fonds.
Zie ook
Na een jarenlang verblijf in Parijs keert een vrouw, gespeeld door de Franse steractrice Isabelle Huppert, terug naar haar familielandgoed, waar zij met haar broer opgroeide. Dat staat op het punt verkocht te worden vanwege schulden.
Regisseur Nicolas Stemann ensceneert de denkbeeldige ontmoeting tussen de hoofdpersonen van twee romans, de ene geschreven door de Franse Albert Camus en de andere door de Algerijnse Kamel Daoud.
Wegens groot succes is de thriller The Nation terug in het theater. De zesdelige theatermarathon over een mysterieuze verdwijning is geschreven als een Netflix-serie op toneel: actueel, geestig en vol zenuwslopende cliffhangers.