01 apr '20 t/m 17 mei '20

Kinderen van Nora

ITA–Ensemble
Bestel kaarten
5e rang va €10 - 1+ rang va €37,50

Iedereen kent wel het argument – het grote, woedende, laatste argument, dat leidt tot het einde van de relatie. Waarmee de beslissing wordt genomen, iemand weggaat en de deur wordt dicht gegooid. Maar het dichtslaan van déze deur is de beroemdste in de toneelliteratuur.

Duur nog niet bekend
Genre Theater
Première 5 april 2019
Taal Nederlands + Engelse boventitels op donderdagen

‘Iedereen kent wel het argument – het grote, woedende, laatste argument, dat leidt tot het einde van de relatie. Waarmee de beslissing wordt genomen, iemand weggaat en de deur wordt dicht gegooid. Maar het dichtslaan van déze deur is de beroemdste in de toneelliteratuur. De echo ervan klonk door in de tijd – en veroorzaakte zowel controverse als opgetogenheid, sinds Een poppenhuis voor het eerst werd opgevoerd. Maar nu hebben Nora en Helmer, de hoofdpersonen van Ibsens stuk, kinderen. Hoe voelen die zich? Wat gebeurt er met ze nadat hun moeder weggaat? Met de tekst van Een poppenhuis als uitgangspunt gaat Kinderen van Nora over alle dingen die we erven, maar die niet in het testament staan.’

Dit schreef Robert Icke over het idee voor zijn nieuwe voorstelling Kinderen van Nora. Robert Icke is hét grote talent van het jonge Britse toneel. Hij maakte naam met spraakmakende regies van eigentijdse bewerkingen van klassiekers. Bij ITA schreef en regisseerde hij vorig jaar een geheel nieuwe versie van Oedipus.

Cast

Language NP Language no problem Hélène Devos Hélène Devos
Language NP Language no problem Aus Greidanus jr. Aus Greidanus jr.
Language NP Language no problem Marieke Heebink Marieke Heebink
Language NP Language no problem Robert de Hoog Robert de Hoog
Language NP Language no problem Joep Paddenburg Joep Paddenburg
Language NP Language no problem Frieda Pittoors Frieda Pittoors
Language NP Language no problem Steven Van Watermeulen Steven Van Watermeulen
Robert Icke
Regisseur
Robert Icke

Robert Icke besloot toneelschrijver en regisseur te worden nadat hij als tiener door zijn vader vanachter zijn PlayStation werd gesleurd en een voorstelling van Richard III zag met Kenneth Branagh in de titelrol. Nu – pas dertig jaar oud – wordt hij beschouwd als hét grote talent van het jonge Britse toneel. Sinds enige tijd is hij associate director bij het Almeida in Londen, het befaamde Londense theaterhuis dat door Pierre Audi werd geleid voor hij naar Amsterdam kwam.

Bekijk Profiel

Credits

naar Henrik Ibsen
tekst en regie Robert Icke
scenografie Hildegard Bechtler
fotografie Jan Versweyveld
particulier producent Joost en Marcelle Kuiper, Joachim Fleury, Familie Staal Fonds

Educatie – met uw klas naar deze voorstelling

Onze afdeling Educatie maakt elk seizoen een selectie van voorstellingen die bijzonder geschikt zijn voor jongeren. Deze voorstelling is opgenomen in ons educatieaanbod. Wilt u met uw groep bij ons een voorstelling bezoeken, neem dan alstublieft contact op met onze afdeling educatie. Zij kunnen u informeren over het gehele aanbod en bijbehorend educatief materiaal. In samenspraak stemmen we uw wensen en onze mogelijkheden zo goed mogelijk af.

regie Robert Icke | door ITA-ensemble | duur nnb (première) | niveau 15+ | thema’s identiteit, familie, (jeugd)trauma’s | vakckv, maatschappijleer | educatieaanbod voorbereidende workshop die ingaat op de vraag: zijn jouw ouders verantwoordelijk voor jouw levensloop? kan je het verleden herstellen? | kosten voorstelling € 17,50 pp / voorstelling + workshop va € 11 pp | informatie en reserveren onderwijs marije@ita.nl

Bekijk de agenda

Bekijk ook

Language NP Language no problem OedipusTheater ITA–Ensemble Oedipus
Sluiten Oedipus ITA–Ensemble
05 mrt '20 t/m 07 mrt '20
Koning Oedipus is de perfecte tragedie. In het spoor van vele voorgangers regisseert Robert Icke – die eerder in Londen op schitterende wijze de Oresteia herschreef – een eigentijdse, vrije bewerking van eigen hand.