Overhoop

Overhoop
15 apr '22 t/m 29 apr '22
ITA / Pact+ theater
regulier €13,00 / studenten MBO/VO €10,50

Opgroeien met het gevoel van met 4-0 achterstaan, hopeloos overhoop met je eigen gedachten. Volwassen worden in een wereld die angstvallig roept dat ze verwaarloosd is. Waar wacht je dan op? En waar haal je je hoop vandaag de dag vandaan? Elke dag is een nieuw begin en de wereld waarin je leeft, is jouw wereld.

Overhoop is een voorstelling voor én door jongeren.
De voorstelling is speciaal gemaakt voor MBO-studenten.

Data: 15 - 29 april 2022 (overdag)
Makers: Karlijn Benthem en Judith Hofland
Cast: MBO Theater / PACT+ studenten

Reserveren voor groepen kan via dit formulier.

Bij ITA komen theaterstudenten van PACT+ samen om de stand op te maken van een wereld die overhoop ligt. Deze jonge mensen nodigen jou uit om samen na te denken en in dialoog te gaan in plaats van te discussiëren over dingen waarvan we allemaal nog niet weten hoe ermee om te gaan. Niemand is de baas, dat zijn wij allemaal. We richten een theatrale hoopvolle plek in waar we van gedachten wisselen. Hoe ontstaat hoop, waar halen we de ingrediënten vandaan?

Wie is er aan zet? Wat hoop jij, voor jezelf, de mensen die je lief hebt, de mensen die je nooit zult kennen, de wereld en voor jouw ongeboren kinderen. -|- Ooit en Nooit liggen dicht bij elkaar, dus laten we maar beginnen. Laten we hopen dat …… wat eigenlijk?

Overhoop is een scherpe, kritische hoopvolle ode aan dat wat er allemaal nog komen gaat.

Een bezoek aan deze voorstelling past uitstekend bij het vak Burgerschap of Nederlands!

MET CORONATOEGANGSBEWIJS

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

LEES MEER

Bezoek Overhoop met uw studenten

Overhoop is een voorstelling voor én door jongeren. De voorstelling is speciaal gemaakt voor MBO-studenten.

Data 15-29 apr 2022 I Aanvang 11:00 en 14:00 | Locatie Internationaal Theater Amsterdam I Kosten 10,50 euro per persoon (indien voorbereid door docent burgerschap) | vragen? mail naar wilma@ita.nl of bel 020-795 9940

Reserveren voor groepen

Burgerschapprogramma bij Overhoop

Kunst en theater zijn bij uitstek een ingang om studenten aan te zetten tot kritisch denken. De voorstelling gaat over hoop en hoe dit een drijfveer is om in actie te komen. Alle vier dimensies van burgerschap worden in het educatieprogramma aangesneden. Via uitdagende challenges werkt u als docent met uw studenten verder waar de voorstelling is geëindigd.

Het autonome programma is de komende jaren ook zonder het bezoek aan de voorstelling in te zetten. Een duurzame investering dus.

Bekijk hier een preview van het studieprogramma.

studiedag 15 februari 2022 | locatie Internationaal Theater Amsterdam (ITA) | duur programma 1 dag | kosten voor mbo-docenten burgerschap geen (met dank aan ITA, PACT+ Theater, sQuare en FONDS 21) | informatiewilma@ita.nl of 020-795 9940.

Meld u hier aan voor de studiedag

Credits

makers
Karlijn Benthem en Judith Hofland
cast MBO Theater / PACT+ studenten
Sven de Boer, Mara Bosker, Nienke Cogenbach, Bo Daamen, Dariya Dierdorp, Isabelle Dobbe, Roos Fredrikz, Quirijn Glerum, Laura Harder, Petra van der Kaaden, Dianne Klinkenberg, Mike Koene, Tess Loefstop, Monèzra Rudge, Tessa Slinger, Zara Stenzler, Stevanio Talea, Anna Tetenburg, Serena Toppers, Joline Velthuijsen, Lieke Westerveld

ITA x PACT+

Met de samenwerking tussen ITA en de opleiding PACT+ Theater wordt creatief mbo-talent in de spotlights gezet en bestormt een nieuwe generatie makers en spelers het culturele veld. PACT+ vormt een Amsterdams collectief van artistieke mbo-opleidingen. Meer informatie over PACT+ vind je op Pactamsterdam.nl.

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem Parra jr. ITA-junior / Anouar Ennali / Aristos Iatrou Theater Parra jr.
Sluiten Parra jr. ITA-junior / Anouar Ennali / Aristos Iatrou
03 jan '22 t/m 22 jan '22
Parra jr. is een laboratorium voor onderzoek naar woede, macht, rechtvaardigheid en empathie.
Language NP Language no problem Before/After NITE: Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, Asko Schönberg en Slagwerk Den Haag / Guy Weizman Theater Before/After
Sluiten Before/After NITE: Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, Asko Schönberg en Slagwerk Den Haag / Guy Weizman
23 nov '21 t/m 25 nov '21
Gewone mensen doen gewone dingen. Ze draaien een gloeilamp in, bekijken een schilderij, ontdekken een grijze haar, halen een jeugdherinnering op, wachten op een hotelkamer, of kibbelen op een bedrijfsborrel.
Language NP Language no problem Girls & Boys Toneelgroep Oostpool / Daria Bukvic Theater Girls & Boys
Sluiten Girls & Boys Toneelgroep Oostpool / Daria Bukvic
26 nov '21 t/m 28 nov '21
Aangrijpende One Woman Show door Hadewych Minis
Language NP Language no problem age of rageITA–EnsembleTheater age of rage
Sluiten age of rage ITA-ensemble / Ivo van Hove
08 dec '21 t/m 23 dec '21
In Age of Rage vertelt Ivo van Hove een oerverhaal van hoe wraak opeenvolgende generaties achtervolgt en ten gronde richt. Deze voorstelling sluit aan bij eerdere grootschalige maatschappelijke producties als Romeinse tragedies en Kings of war.
Language NP Language no problem Vrijdag Toneelgroep Maastricht / Michel Sluysmans Theater Vrijdag
Sluiten Vrijdag Toneelgroep Maastricht / Michel Sluysmans
02 dec '21 t/m 03 dec '21
Vrijdag. Een troostrijk pleidooi voor vergeving, voor hoop en voor liefde.