All of My Love

Sluiten
Julidans

All of My Love

Ioanna Paraskevopoulou (GR)

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
All of My Love
Ioanna Paraskevopoulou (GR)

Hoe zou de soundtrack van het afscheid klinken? Of een laatste dans? Voor Ioanna Paraskevopoulou kan dit bestaan uit het zoemen van een stofzuiger op zaterdagochtend, het schrapen van een sneeuwschep of een homevideo van een familiereünie. Allemaal bouwstenen voor het creëren van een rituele omgeving, waarin nieuwe vormen van verbinding en betekenis kunnen ontstaan.

All of My Love
ontleent zijn naam aan Led Zeppelins rockballad waarin voorman Robert Plant een eerbetoon brengt aan zijn overleden zoontje. Hoewel het nummer zelf niet te horen is in de voorstelling, raakte de Griekse choreograaf Ioanna Paraskevopoulou geïnspireerd door de reflectie op het mysterie van vergankelijkheid dat uit het nummer spreekt. Het zette haar aan tot het creëren van een eigen ‘verklanking’ van gevoelens rondom verlies en afscheid.

Festival Julidans
Programmaonderdeel Julidans On Stage / Julidans NEXT

Nederlandse première


Locatie Frascati
Zaal Frascati 2
Duur 45 minuten
Genre Dans

Taal Language no problem


All
of My Love is een choreografische compositie van herinneringen in beeld, geluid en beweging. Maar tegelijk ook meer dan dat: het is een liefdesbrief en een universele hommage aan degenen die niet meer bij ons zijn. Paraskevopoulou creëert een dynamisch landschap waarin niets stilstaat en alles voortdurend verandert. Dit leidt tot een krachtige, zintuiglijke ervaring die de grenzen van verlies verkent en uitdaagt.

Ioanna Paraskevopoulou omschrijft All of My Love als een kinetische en sonische schreeuw voor alles wat er niet is, voor alles wat eindigt. En voor alles wat bestaat en transformeert. “Het is een kijkje in de kast van emoties, de opslagplaats van gebeurtenissen die geschiedenis zijn geworden. Pijnlijk en onvermijdelijk. Persoonlijk en gedeeld.”
-|-
Ioanna Paraskevopoulou is een danseres en choreografe uit Athene. Ze ontwikkelde zich in korte tijd tot één van de opvallende gezichten van de opwindende Griekse dans- en theaterscene. Haar werk kenmerkt zich door een focus op de relatie tussen audiovisuele media en beweging.

Over Ioanna Paraskevopoulou

Ioanna Paraskevopoulou is een danseres en choreografe uit Athene. Ze is afgestudeerd aan de Greek National School of Dance en studeert momenteel aan de afdeling Audiovisuele Kunsten van de Ionische Universiteit, Griekenland. Haar kunstenaarschap richt zich op de relatie tussen audiovisuele media en beweging. Ze ontving de Stavros Niarchos Foundation Artist Fellowship ARTWORKS (2019). Ze creëerde haar choreografische videoproject All She Likes Is Popping Bubble Wrap als onderdeel van het Onassis New Choreographers Festival 8, dat later werd bekroond met de Best Sound Design Award op het FIVideodanza Festival en de Best Video Art Award op het Maracay International Film & Video Festival (MIFVIF). Ze presenteerde ook het 10-minuten stuk Coconut Effect op de Danse Élargie competitie, waar ze de Young Jury Award won. MOS werd geselecteerd door Aerowaves Twenty23 en toert nog steeds langs internationale festivals.

CREDITS


concept, choreografie & uitvoering Ioanna Paraskevopoulou
geluidsontwerp en muziek Aliki Leftherioti
decorontwerp Eleni Stroulia en Ioanna Paraskevopoulou
lichtontwerp Eliza Alexandropoulou
dramaturgie Elena Novakovits
video-technische ondersteuning Lampros Papoulias
tekst, bewerking en archiefmateriaal Ioanna Paraskevopoulou
assistent choreograaf Elpiniki Saripanidou
assistent decorontwerp Nikos Papadopoulos
fotografie Yannis Bournias, Pinelopi Gerasimou en Andreas Simopoulos
uitvoerend producent Kassie Kafetsi – Cultόpιa
-|-
met steun van Neon Organization For Culture And Development Residency
ondersteund door La Briqueterie Cdcn Du Val-De-Marne / Fondation D’entreprise Hermès
commissioned & productie Onassis Stegi
co-productie One Dance Festival/ Bulgaria
met steun van The Onassis Stegi “Outward Turn” Cultural Export Program
met dank aan kalamata Dance Festival, Alexandros Tomaras, Christos Polimenakos, Danis Chatzivasilakis en Stage 38

Presented with touring support by Onassis Stegi – Outward Turn Program

MEER JULIDANS