04 feb '20 t/m 05 feb '20

LA PLAZA

El Conde de Torrefiel / Tanya Beyeler & Pablo Gisbert (ES)
Bestel kaarten
1e rang vanaf € 34,50

La Plaza (het plein) is een portret van de huidige generatie dertigers. Het speelt zich af in het hoofd van een toeschouwer die na een voorstelling van 365 dagen het theater verlaat. Wij volgen zijn mentale reis door de stad en ontmoeten de mensen en meningen die hij tegenkomt.

locatie Rabozaal
aanvang 20:00 u
duur 90 minuten
genre theater
taal Spaans, NL en ENG boventitels
NL première

Dit stuk gaat over onze perceptie van de wereld en hoe die zich verhoudt tot die van de anderen. Het plein, zeggen de makers, is de plaats waar het gesprek gevoerd wordt. We hebben allemaal de vrijheid om te zeggen wat we willen. Maar soms zeggen we verschrikkelijke dingen. Wat doen we met dit democratische concept van de vrije meningsuiting, van ‘alles is toegelaten’? Dat is voor Beyeler en Gisbert de grote maatschappelijke vraag. Waar begint jouw vrijheid en eindigt de mijne?

‘De wereld rondom me triggert me voortdurend. De agressiviteit die ik opmerk en ervaar, de constante provocatie door anderen, heeft een grote invloed op me. Hoe verhouden we ons daartegenover? Het gaat verder dan wat ik zelf denk, wie ik ben, waarin ik geloof.’
– Tanya Beyeler

Vergeleken met hun vorige voorstelling Guerilla is La Plaza een meer ingetogen portret van onze samenleving, al maakt het dat niet minder actueel of relevant. Het is wederom een aangename kennismaking met de onconventionele en tragikomische stijl van El Conde de Torrefiel, op het snijvlak van theater, performance, choreografie en beeldende kunst. Zelf noemen ze het ‘teatro raro’, eigenaardig theater.

In de pers

‘Met La Plaza dringen de Barcelonezen op hun eigen, unieke wijze, in de hoofden van hun toeschouwers.’
— De Morgen
El Conde de Torrefiel
Regisseur
El Conde de Torrefiel

El Conde de Torrefiel is een collectief van dezelfde generatie als De Warme Winkel en Wunderbaum. Hun werk bestrijkt meerdere kunstgenres, video, muziek, tekst, theater, dans. In Nederland is El Conde de Torrefiel een zeldzame verschijning, maar op bijvoorbeeld het Brusselse KunstenfestivaldesArts zijn ze een zéér graag geziene gast. Hun theater is onconventioneel en tragikomisch en verbindt het politieke met het persoonlijke.

Bekijk Profiel

credits

concept en uitwerking El Conde de Torrefiel in samenwerking met de acteurs
regie Tanya Beyeler and Pablo Gisbert
tekst Pablo Gisbert
spel Gloria March Chulvi, Albert Pérez Hidalgo, Mónica Almirall Batet, Nicolas Carbajal, Amaranta Velarde, David Mallols en spelers uit Amsterdam
decorontwerp El Conde de Torrefiel & Blanca Añón
kostuums Blanca Añón en de acteurs
lichtontwerp Ana Rovira
geluidsontwerp Adolfo Fernández García
toneelmeester Isaac Torres
technici tournee Roberto Baldinelli, Javi Castrillón
productie Kunstenfestivaldesarts (Brussels), El Conde de Torrefiel
coproductie met Alkantara & Maria Matos Teatro (Lisbon), Festival d’Automne & Centre Pompidou (Paris), Festival GREC (Barcelona), Festival de Marseille, HAU Hebbel am Ufer (Berlin), Mousonturm Frankfurt am Main, FOG Triennale Milano Performing Arts, Vooruit (Ghent), Wiener Festwochen (Vienna), Black Box Theater (Oslo), Zurcher Thetaerspektakel (Zürich)
mede mogelijk gemaakt door Zinnema (Brussels) , Festival SÂLMON, Mercat de les Flors and El Graner - Centre de Creació, Barcelona, Fabra i Coats, centre de creació Barcelona
vertaling tekst Lisa Thunnissen
met dank aan Roberto Fratini Serafide, Luisa Guitierrez, Daniel Miracle, Rubén Ramos Nogueira (TEATRON), Christiana Galanopoulou, Griffon dance Studio (Athens), Los Reyes del Mambo, Laboratorios Festival SURGE (Madrid), Teatro Pradillo, Museo Reina Sofía, HAMACA Project, Arts Santa Mònica (Barcelona), Fabra i Coats - Fabrica de creaciò de Barcelona.

Meer Brandhaarden

Language NP Language no problem ANONYMODans Tzeni Argyriou (GR) ANONYMO
Sluiten ANONYMO Tzeni Argyriou (GR)
01 feb '20
Traditionele Griekse dans verbonden meteen hedendaags fenomeen: social media.
Language NP Language no problem SoproTheater Teatro Nacional D. Maria II / Tiago Rodrigues (PT) Sopro
Sluiten Sopro Teatro Nacional D. Maria II / Tiago Rodrigues (PT)
29 jan '20 t/m 30 jan '20
Sopro (‘adem’) gaat over het leven achter de theaterschermen. Verteld vanuit het perspectief van de souffleur. Deze persoon is onzichtbaar voor het publiek, maar blaast de mooiste personages op het toneel leven in.
Language NP Language no problem Gran BoleroDans Jesús Rubio Gamo (ES) Gran Bolero
Sluiten Gran Bolero Jesús Rubio Gamo (ES)
28 jan '20 t/m 29 jan '20
Een intens choreografie door zes dansers uit Madrid en zes uit Barcelona. Een ode aan de hoop en de dans zelf.
Language NP Language no problem La GioiaTheater Pippo Delbono (IT) La Gioia
Sluiten La Gioia Pippo Delbono (IT)
07 feb '20 t/m 08 feb '20
In La Gioia ('vreugde') wil Pippo Delbono ons eraan herinneren hoe broos geluk is. Het is een hymne aan de vreugde als tegengif voor onze angst voor de dood.
Language NP Language no problem MARGEMTheater Nome Próprio / Victor Hugo Pontes (PT) MARGEM
Sluiten MARGEM Nome Próprio / Victor Hugo Pontes (PT)
07 feb '20 t/m 08 feb '20
MARGEM is gebaseerd op het boek Captains of the Sands (1937) - een portret van de kinderen en tieners die overleven in de straten van São Salvador da Bahia - en duikt in de wereld van de 'captains of the sands' van vandaag, de jonge mensen die in de marge leven.