04 feb '20 t/m 05 feb '20

LA PLAZA

El Conde de Torrefiel / Tanya Beyeler & Pablo Gisbert (ES)
Bestel kaarten
1e rang vanaf € 34,50
Sluiten
Brandhaarden 2020
04 feb '20 t/m 05 feb '20

LA PLAZA

El Conde de Torrefiel / Tanya Beyeler & Pablo Gisbert (ES)

La Plaza is een haarfijn portret van de huidige generatie dertigers. Het speelt zich af in het hoofd van een toeschouwer die na een voorstelling van 365 dagen het theater verlaat.

locatie Rabozaal
aanvang 20:00 u
duur 90 minuten
genre theater
taal Spaans, NL boventitels
NL première

Het Zwitsers-Spaanse duo Tanya Beyeler en Pablo Gisbert richtten samen het collectief El Conde de Torrefiel op in Barcelona. Hun werk situeert zich op het snijvlak van theater, performance, choreografie en beeldende kunstt. Het is onconventioneel en tragikomisch - als we ze met een Nederlandse groep moeten vergelijken, zou het De Warme Winkel zijn. In Nederland is El Conde de Torrefiel een zeldzame verschijning, maar op bijvoorbeeld het Brusselse Kunstenfestivaldesarts zijn ze een zeer graag geziene gast. Hun voorstellingen verbinden het politieke met het persoonlijke. Zo analyseren ze de actualiteit en proberen ze grip te krijgen op de eigenaardigheden en uitwassen van onze samenleving.

La Plaza is een haarfijn portret van de huidige generatie dertigers. Het speelt zich af in het hoofd van een toeschouwer die na een voorstelling van 365 dagen het theater verlaat. Wij volgen zijn mentale reis van fictieve ruimte (het theater) via de publieke ruimte (de stad) naar de private ruimte (thuis). Door zijn ogen zien we allerlei figuren en gebeurtenissen die je tegenkomt in een gemiddelde Europese stad. Daar gaat de voorstelling over: je eigen perceptie en hoe die zich verhoudt tot die van de anderen. Vergeleken met hun vorige voorstelling Guerilla is dit een meer intimistisch portret, al maakt het dat niet minder actueel of relevant.

En weer in die onnavolgbare stijl van El Conde de Torrefiel. 'Wij noemen het teatro raro. Het is een rarito, een eigenaardigheid. Wij houden van theater, van dans, van beeldende kunsten, van film. Wij worden door al die stromingen, door al die stijlen en genres, geïnspireerd. En we zijn zelf een combinatie daarvan: Pablo schrijft heel goed, maar hij is geen schrijver. Ik houd van dans, maar ik ben geen danser, geen choreograaf: ons zo omschrijven, is de waarheid geweld aandoen. Het zijn dus onze gebreken die ons werk bepalen.', zei Beyeler in De Morgen.

credits

concept en uitwerking El Conde de Torrefiel in samenwerking met de acteurs
regie Tanya Beyeler and Pablo Gisbert
tekst Pablo Gisbert
spel Gloria March Chulvi, Albert Pérez Hidalgo, Mónica Almirall Batet, Nicolas Carbajal, Amaranta Velarde, David Mallols en spelers uit Amsterdam
decorontwerp El Conde de Torrefiel & Blanca Añón
kostuums Blanca Añón en de acteurs
lichtontwerp Ana Rovira
geluidsontwerp Adolfo Fernández García
toneelmeester Isaac Torres
technici tournee Roberto Baldinelli, Javi Castrillón
productie Kunstenfestivaldesarts (Brussels), El Conde de Torrefiel
coproductie met Alkantara & Maria Matos Teatro (Lisbon), Festival d’Automne & Centre Pompidou (Paris), Festival GREC (Barcelona), Festival de Marseille, HAU Hebbel am Ufer (Berlin), Mousonturm Frankfurt am Main, FOG Triennale Milano Performing Arts, Vooruit (Ghent), Wiener Festwochen (Vienna), Black Box Theater (Oslo), Zurcher Thetaerspektakel (Zürich)
mede mogelijk gemaakt door Zinnema (Brussels) , Festival SÂLMON, Mercat de les Flors and El Graner - Centre de Creació, Barcelona, Fabra i Coats, centre de creació Barcelona
vertaling tekst Lisa Thunnissen
met dank aan Roberto Fratini Serafide, Luisa Guitierrez, Daniel Miracle, Rubén Ramos Nogueira (TEATRON), Christiana Galanopoulou, Griffon dance Studio (Athens), Los Reyes del Mambo, Laboratorios Festival SURGE (Madrid), Teatro Pradillo, Museo Reina Sofía, HAMACA Project, Arts Santa Mònica (Barcelona), Fabra i Coats - Fabrica de creaciò de Barcelona.

Meer Brandhaarden

Language NP Language no problem ANONYMODans Tzeni Argyriou (GR) ANONYMO
Sluiten ANONYMO Tzeni Argyriou (GR)
01 feb '20
Traditionele Griekse dans verbonden meteen hedendaags fenomeen: social media.
Language NP Language no problem SoproTheater Teatro Nacional D. Maria II / Tiago Rodrigues (PT) Sopro
Sluiten Sopro Teatro Nacional D. Maria II / Tiago Rodrigues (PT)
29 jan '20 t/m 30 jan '20
Sopro ('adem') is een voorstelling over het leven achter de theaterschermen. Teksten van toneelklassiekers worden verweven met anekdotes van achter de coulissen, waar van alles gebeurt dat we als toeschouwer niet zien, waar echte levens zich afspelen.
Language NP Language no problem Gran BoleroDans Jésus Rubio Gamo (ES) Gran Bolero
Sluiten Gran Bolero Jésus Rubio Gamo (ES)
28 jan '20 t/m 29 jan '20
Een intens choreografie door zes dansers uit Madrid en zes uit Barcelona. Een ode aan de hoop en de dans zelf.
Language NP Language no problem La GioiaTheater Pippo Delbono (IT) La Gioia
Sluiten La Gioia Pippo Delbono (IT)
07 feb '20 t/m 08 feb '20
In La Gioia ('vreugde') wil Pippo Delbono ons eraan herinneren hoe broos geluk is. Het is een hymne aan de vreugde als tegengif voor onze angst voor de dood.
Language NP Language no problem MARGEMTheater Nome Próprio / Victor Hugo Pontes (PT) MARGEM
Sluiten MARGEM Nome Próprio / Victor Hugo Pontes (PT)
07 feb '20 t/m 08 feb '20
MARGEM is gebaseerd op het boek Captains of the Sands (1937) - een portret van de kinderen en tieners die overleven in de straten van São Salvador da Bahia - en duikt in de wereld van de 'captains of the sands' van vandaag, de jonge mensen die in de marge leven.