Grief and Beauty
Grief and Beauty
Voorstellingen
Hoe gaan we om met de dood, in en aan het einde van het leven? Hoe staan we bij, hoe rouwen we en nemen we afscheid? Kan de dood op scène worden verbeeld? Met ‘Grief & Beauty’ presenteert Milo Rau het tweede deel van zijn Trilogie van het Private Leven.
Aanvangstijd: 20:00
Duur: 90 min
Locatie: Rabozaal
Taal: Nederlands en Engels
Met In Gesprek op vrijdag
Engels voorzien van Nederlandse boventiteling
'Een universele vertelling over leven en dood, en hoe het een als vanzelfsprekend uit het ander voortkomt.'
de Volkskrant ★★★★★
-|-
'In Grief and Beauty toont Milo Rau hoe leven en dood doordrenkt zijn van alledaags verdriet en schoonheid.'
NRC ★★★★
In hun nieuwe voorstelling pakken Milo Rau en zijn team een thema aan dat al jaren centraal staat in zijn werk: de problematiek van afscheid, rouw en dood, maar ook van herinnering en solidariteit in het aanschijn van het levenseinde. Vier actrices en acteurs vergezellen een vrouw die voor euthanasie kiest. Ze vertellen hun meest persoonlijke verhalen over dood en wedergeboorte, kunst en liefde, herinnering en vergetelheid. Een radicale en tedere voorstelling die de grenzen opzoekt van wat theater kan verbeelden.
-|- In het eerste deel van zijn Trilogie van het Private Leven — Familie (2020) — gebruikte Milo Rau de collectieve zelfmoord van een gezin om de westerse samenleving te tonen op de rand van de afgrond. Op het verschrikkelijke einde na was er op het toneel niets anders te zien dan een gewone avond: een studie van de kleine dingen, de schoonheid en banaliteit van het dagelijks leven. Met Grief & Beauty zet Milo Rau zijn studie van het private verder: We kijken een gewoon appartement binnen, een experimentele ruimte waarin de actrices en acteurs zich buigen over het meest onbegrijpelijke van elk leven, het einde, over de beperkingen van het verbeelden van de dood, over rouw, en over schoonheid.
“Want in deze gedeelde en toch eenzame bespiegeling, in dit praten en luisteren, ontstaat iets dat je de schoonheid van gedeelde bezorgdheid zou kunnen noemen, de schoonheid van het luisteren.”
— Milo Rau
Na afloop van de voorstelling in de Nieuwe Foyer
In Gesprek met Milo Rau en Carmen Hornbostel
In Gesprek is een terugkomend programma van ITA op de vrijdagavond. Kom na de voorstelling in één van onze foyers meedenken, -luisteren en -praten.
Na de voorstelling gaat onze gespreksleider in gesprek met regisseur Milo Rau en dramaturg Carmen Hornbostel en het publiek. Met Grief & Beauty als vertrekpunt, nodigen we het publiek en onze gasten uit om de thematiek nog verder te onderzoeken, ervaringen uit te wisselen en vragen aan elkaar te stellen.
Credits
regie Milo Rau
spel Arne De Tremerie, Anne Deylgat, Princess Isatu Hassan Bangura en Staf Smans
dramaturgie Carmen Hornbostel
dramaturg & spelcoach Peter Seynaeve
livemuziek Clémence Clarysse
componist Elia Rediger
decor- en kostuumontwerp Barbara Vandendriessche
lichtontwerp Dennis Diels
camera & video-ontwerp Moritz von Dungern
regieassistent Katelijne Laevens
productieleiding Greet Prové
technische productieleiding Oliver Houttekiet
1ste inspiciënt Marijn Vlaeminck
lichttechniek Geert De Rodder
videotechniek Stijn Pauwels, Predrag Momcilovic
geluidstechniek Bart Meeusen, Frederik Vanslembrouck
stage regieassistent Julien Coene
stage dramaturgie Ezra Koppejan
coproducent Tandem Scène Nationale Arras-Douai, Künstlerhaus Mousonturm Frankfurt, Romeeuropa Festival
MET CORONATOEGANGSBEWIJS
Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.
Zie meer
Ivo van Hove bewerkte Wie heeft mijn vader vermoord van de internationaal geprezen schrijver Édouard Louis. Van Hove maakte van het zeer uitgesproken boek een monoloog, speciaal voor Hans Kesting.